Saját biogazdasággal nyílt meg a felújított bölcskei kastély

Az 1850 körül épült, sokáig romokban heverő Szent András Kastély május 20-án újranyitotta kapuit. A felújításon átesett, parkerdejében vendégházakkal, biogazdasággal és pezsgőpincészettel is kibővített bölcskei kúria már várja látogatóit.

Május 20-án ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a megmenekült Szent András Kastély. Belasics Edit, az új tulajdonos a restaurálás során arra törekedett, hogy a kastély eredeti formáját megtartva kelhessen új életre - olvasható a kastély megnyitójáról szóló közleményben.

 

Galéria: Szent András KastélyFotó: Szent András Kastély

 

Parkerdő, fürdőtó és biogazdaság

 

Tolna megye északkeleti részén, Budapesttől mindössze 50 percnyi autóútra található Bölcske-Szentandráspusztán a korábban Szakáts-kastélyként ismert Szent András Kastély. A 19. század közepén épült, klasszicista stílusú kúria néhány évvel ezelőtt került magánkézbe.

A düledező romból többéves felújítás után letisztult megjelenésű, tekintélyt parancsoló kúriaként újjászülető épület több funkciót fog ellátni a jövőben. A vendégházakkal kiegészülve most már összesen 48 főt tudnak elszállásolni abban a festői környezetben, ahol a kastélyt övező parkerdő és fürdésre is alkalmas vizű tavai várják a kikapcsolódásra vágyókat. Az önellátás elve mentén működtetett hely egy biogazdasággal is rendelkezik.

 

Antik szobáktól a pezsgőmanufaktúráig

 

A kastély szobáit antik bútorokkal és hozzájuk illő modern elemekkel szerelték fel, a falakon 20. századi festők művei pihennek. Az országos műemlékvédelem alatt álló Szent András Kastélyhoz egy kápolna is tartozik, így esküvői helyszínként is tökéletes lehet a kúria. A korhű hangulatot megidéző miliőben jól megfér a modernitás is: három, műszakilag teljesen felszerelt tréningterem kínál lehetőséget kollektív oktatásra, rendezvényterme pedig konferenciák, csoportos és családi programok ideális helyszíne.

 

Galéria: Szent András KastélyFotó: Szent András Kastély

Az épülethez tartozik még egy pezsgőmanufaktúra is: Szentesi Józseffel, a „borászok borászával" különleges nedűket lehet kóstolni, illetve egyedi címkével ellátott, saját pezsgőfélét is készíthetnek a vendégek - olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek