Multifunkciós sportközpont lesz a Rudolf laktanyából

Az évek óta üresen kongó laktanyát idén ősszel kompletten felújítják, a tervek szerint még egy labdarúgó akadémia is helyet kap a területén. A régi uszodatérben három sportpályát alakítanak ki, de futófolyosó, erősítőterem, öltözők és irodák is épülnek.

Április közepén még arról a tűzesetről lehetett olvasni a kecskeméti Rudolf laktanya kapcsán, amely annak egyik szobájában összegyűlt szemét miatt gyulladt ki. Bár akkor a mintegy 30 négyzetméteres területen a tetőgerenda is beizzott, a lángok nem terjedtek tovább az épületben. Az évek óta üresen álló, gondozatlan épületet azonban idén ősszel felújítják.

Galéria: Ősszel kezdődhet meg a régi városi uszoda és a Rudolf-laktanya sportcélú fejlesztése KecskemétenFotó: Ujvári Sándor / MTI

 

A XIX. század végén épült egykori honvéd, később szovjet laktanya több épülete is műemléki védettség alatt áll, lebontani nem lehet. A legújabb tervek szerint idén ősszel meg is kezdik az évek óta használaton kívüli Rudolf laktanya sportcélú fejlesztését és az uszodaépület multifunkciós edzőcsarnokká történő átalakítását. Most így néz ki a laktanya és az uszoda:

Galéria: Ősszel kezdődhet meg a régi városi uszoda és a Rudolf-laktanya sportcélú fejlesztése KecskemétenFotó: Ujvári Sándor / MTI

 

A Rudolf laktanya mellett a Széktói Stadion is megújul. Utóbbira 800 millió forintot költenek és ötezer férőhelyes lesz. A vendég szektort kivéve az egész létesítmény fedett lesz, a főépület megnövekszik, és épül majd egy játékosbejáró is - írja weboldalán a Kecskeméti Televízió. A stadion korszerűsítésével párhuzamosan egy atlétikai pályát is kialakítanak, a Rudolf laktanyából pedig az országban is egyedülálló szabadidős, utánpótlás sportközpont jöhet létre, ahol helyet kap majd a labdarúgó akadémia. A régi uszodatérben a tervek szerint három sportpályát alakítnak ki, de futófolyosó, erősítőterem, öltözők és irodák is épülnek.

A fotóra kattintva galéria nyílik!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek