Interaktív Ős-Dráva park nyílt Szaporcán

Május 12-én, kedden adták át a Baranya megyei Szaporcán az Ős-Dráva Látogatóközpontot, melyet uniós támogatás segítségével építettek meg. A Duna-Dráva Nemzeti Park területén található parkban a természeti kincsek mellett az ormánsági hagyományokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

"A bemutatóhely főépületében a látogatók egy interaktív kiállítás segítségével ismerhetik meg a térségre jellemző élőhelyeket, azok fajokban gazdag élővilágát, valamint a terület kultúrtörténeti, néprajzi értékeit. A látogatók bepillanthatnak a holtágat szegélyező mocsarak madarainak életébe, a víz közeli fás legelők különlegesen fajgazdag életközösségébe, és képzeletben a fás ligeterdők árnyas lombjai alatt is sétát tehetnek. Az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy az egykor itt élt emberek hogyan alkalmazkodtak e környezethez, miként tudtak harmóniában élni a természettel" – áll a nemzeti park honlapján.

Galéria: Átadták az Ős-Dráva Látogatóközpontot SzaporcánFotó: Sóki Tamás / MTI

A látogatóközponthoz egy őshonos állatokat bemutató major, és három tanösvény is kapcsolódik, amelyek bejárása során a Dráva természeti értékeit, a hagyományos gazdálkodás világát lehet testközelből megtapasztalni.

További információ a nemzeti park, illetve a látogatóközpont weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek