Interaktív Ős-Dráva park nyílt Szaporcán

  Május 12-én, kedden adták át a Baranya megyei Szaporcán az Ős-Dráva Látogatóközpontot, melyet uniós támogatás segítségével építettek meg. A Duna-Dráva Nemzeti Park területén található parkban a természeti kincsek mellett az ormánsági hagyományokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

  "A bemutatóhely főépületében a látogatók egy interaktív kiállítás segítségével ismerhetik meg a térségre jellemző élőhelyeket, azok fajokban gazdag élővilágát, valamint a terület kultúrtörténeti, néprajzi értékeit. A látogatók bepillanthatnak a holtágat szegélyező mocsarak madarainak életébe, a víz közeli fás legelők különlegesen fajgazdag életközösségébe, és képzeletben a fás ligeterdők árnyas lombjai alatt is sétát tehetnek. Az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy az egykor itt élt emberek hogyan alkalmazkodtak e környezethez, miként tudtak harmóniában élni a természettel" – áll a nemzeti park honlapján.

  Galéria: Átadták az Ős-Dráva Látogatóközpontot SzaporcánFotó: Sóki Tamás / MTI

  A látogatóközponthoz egy őshonos állatokat bemutató major, és három tanösvény is kapcsolódik, amelyek bejárása során a Dráva természeti értékeit, a hagyományos gazdálkodás világát lehet testközelből megtapasztalni.

  További információ a nemzeti park, illetve a látogatóközpont weboldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!