Már épül a lillafüredi libegő

  Libegő épül Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között, amelyen egy kilométer hosszan, 11 perc alatt utazhatunk júliustól.

  A Libegőpark Kft. ügyvezetője, Jakab Géza arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a társaság zömmel európai uniós támogatással építi meg Lillafüreden a turisztikai látványosságot, amely során libegőt és a hozzá kapcsolódó attrakciókat alakítanak ki. A csaknem 700 millió forintos beruházás kivitelezése várhatóan júliusban fejeződik be.

  A libegő 1000 méter hosszan szállítja majd az utasokat a 606 méteres Jávorhegyre, az utazási idő 11 perc lesz. A kivitelezés várhatóan a 2015-ös nyári idegenforgalmi szezon közepére készül el, a libegő működtetése 9 állandó munkahelyet teremt, emellett számos ideiglenes munkahely jön létre.

   

  A Palotaszálló tornyából például ilyen a kilátásFotó: mimi / Travelo

  Lillafüred hazánk egyik legfestőibb tája. Főként a Palotaszállót, a függőkertet és a vízesést dícsérik sokan. Amikor egyik kolléganőnk legutóbb arra járt, a függőkertet éppen felújították, de a Hámori-tó, a Szent István barlang, a hűs erdő, a pisztrángtelep és a kisvonattal zötykölődés élménye bőven kárpótolta. Ha idekattint, elolvashatja, merre érdemes szerintünk Lillafüreden barangolni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!