Már épül a lillafüredi libegő

Libegő épül Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között, amelyen egy kilométer hosszan, 11 perc alatt utazhatunk júliustól.

A Libegőpark Kft. ügyvezetője, Jakab Géza arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a társaság zömmel európai uniós támogatással építi meg Lillafüreden a turisztikai látványosságot, amely során libegőt és a hozzá kapcsolódó attrakciókat alakítanak ki. A csaknem 700 millió forintos beruházás kivitelezése várhatóan júliusban fejeződik be.

A libegő 1000 méter hosszan szállítja majd az utasokat a 606 méteres Jávorhegyre, az utazási idő 11 perc lesz. A kivitelezés várhatóan a 2015-ös nyári idegenforgalmi szezon közepére készül el, a libegő működtetése 9 állandó munkahelyet teremt, emellett számos ideiglenes munkahely jön létre.

 

A Palotaszálló tornyából például ilyen a kilátásFotó: mimi / Travelo

Lillafüred hazánk egyik legfestőibb tája. Főként a Palotaszállót, a függőkertet és a vízesést dícsérik sokan. Amikor egyik kolléganőnk legutóbb arra járt, a függőkertet éppen felújították, de a Hámori-tó, a Szent István barlang, a hűs erdő, a pisztrángtelep és a kisvonattal zötykölődés élménye bőven kárpótolta. Ha idekattint, elolvashatja, merre érdemes szerintünk Lillafüreden barangolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek