Ide is elér a német vasutassztrájk

Ide is elér a német vasutassztrájk

A német vasutasok munkabeszüntetése érinti a magyar nemzetközi vonatok közlekedését is - adta hírül az MTI. Aki a május 5. és 10. közti időszakban utazott volna Németországba és előre megvette a jegyét, még lemondhat az utazásról és visszaválthatja azt.

A német vasutasok sztrájkja hétfő délután kezdődött a teherszállítási ágazatban, kedd hajnali 2 óta pedig a személyszállító vonatok és a DB által üzemeltetett nagyvárosi gyorsvasutak (S-Bahn) hálózataiban közlekedő szerelvények többsége sem indul el, és a munkabeszüntetés egészen vasárnap 9 óráig tart.

 

Utasokkal teli peron egy hamburgi metróállomáson 2015. május 5-én, a német mozdonyvezetők egyhetes sztrájkjának első napjánFotó: Bodo Marks / MTI

A német vasutasok sztrájkja érinti a Budapest-Prága-Berlin/Hamburg vonalon közlekedő közvetlen nemzetközi vonatokat is. De az egyéb nemzetközi összeköttetésekben, valamint a németországi belföldi vonatközlekedésben is járatkimaradásokkal, jobb esetben rövidülésekkel és késésekkel kell számolni. A Keleti pályaudvarról menetrend szerint Berlinbe tartó vonatok csak Drezdáig közlekednek, Berlin és Drezda között vonatpótló buszok viszik az utasokat a főpályaudvarok között. Öröm az ürömben, hogy a Keleti és München között közlekedő railjet vonatok mindegyike korlátozás nélkül jár.

Ha előre megváltott jegyével a sztrájk miatt inkább lemondana az utazásról, a jegyár visszatérítését a nemzetközi pénztáraknál kérheti, a munkabeszüntetés alatt közlekedő vonatokról pedig itt talál naprakész információkat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek