Szőlőtőke-panorámás kilátó épült Szekszárdon

  A Bati-kereszt kilátó eddig sosem látott perspektívából mutatja be a Szekszárdi borvidék panorámáját, de Sötétvölgy erdőtömbje is egészen különleges látványt mutat.

    

  Szőlőtőke panorámaFotó: Gemenc Zrt.

  A Bati-kereszt kilátó a szekszárdiak kedvelt kirándulóhelyén, a Szekszárdi-dombság egyik legmagasabb pontján épült meg. Erre vezet a Dél-Dunántúli Kék Túra, a Magyar Zarándokút és a Mária útvonal is . A közeli 570 hektáros sötétvölgyi erdőtömb területén felállított kilátó rétegelt-ragasztott fa elemekből készült, padlószintje tizenöt méter magasan helyezkedik el - olvasható a Gemenc Zrt. közleményében.

  A 280 méter tengerszint feletti magasságban álló turisztikai létesítmény teljes magassága mintegy 20 méter és egyszerre 18-20 fő nézelődhet fedélzetén. A kilátót és a mellette található erdei kirándulóhelyet – ahol parkoló, fedett pihenő és tűzrakó hely is várja a turistákat – a Gemenc Zrt. az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával építtette. A Gemenc Zrt. az elmúlt években több pihenőhelyet, forrásfoglalást és erdei játszóhelyet magába foglaló kirándulóerdőt alakított ki a környéken.

   

  Fotó: Gemenc Zrt.

  Ha szívesen nézegetné még több hazai kilátó fotóját, akkor a legszebb balatoni panorámát adó kilátókért erre a cikkre kattintson, az új pilisi kilátót itt találja, a közelében épülő Jenga-torony kilátóról itt, a csóványosiról pedig ebben a cikkben olvashat bővebben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!