Tervezze meg a Bánkitó Fesztivál dekorációját!

Tervezze meg a Bánkitó Fesztivál dekorációját!

A Bánkitó Fesztivál idén is meghirdeti művészeti pályázatát. Helyspecifikus installációk készítésére keresnek művészeket, az alkotások pedig a fesztivál területén lesznek kiállítva - jelentette be a fesztivál.

A szervezők a pályázati felhívásban arra kérik a művészeket, hogy a fesztivál kiemelt helyszíneire készítsenek helyspecifikus installációkat, amelyek az adott tér dekorációjaként is szolgálnak. Az alkotások témáját az adott helyszíneket jellemző különböző cselekvési formák, programtípusok adják. A cél: megmutatni, hogy mindennek több oldala van!

Fotó: Bánkitó Fesztivál 2015Forrás: Travelo

 A pályázatok elbírálásakor fő szempontként azt fogják figyelembe venni, hogy az adott installáció mennyire helyspecifikus, interaktív és megvalósítható, hogy mennyire igényes a kivitelezése és hogy mennyire költséghatékony. A konkrét műfajt és technikát nem kötötték ki a pályázóknak, azonban alapvető elvárás, hogy a szabadban is kiállítható legyen a mű és a tervnél számításba kell venni az időjárási viszontagságokat is.

A kiírásra május 17-ig lehet jelentkezni, melynek részleteit ide kattintva találja. A pályázat során kiválasztott művek anyagköltségét maximum 15 ezer forintig a fesztivál állja, a kiállított pályaművek alkotói pedig ajándék fesztiválbérletet.

Kedvet kapott a tervezéshez? Itt csatlakozhat a pályázat Facebook-eseményéhez!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek