Fúvószenekar és ünnepi program a Gyermekvasút napján

Fúvószenekar és ünnepi program a Gyermekvasút napján

2015. április 11-én tartják a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút napját. A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány és a budapesti Gyermekvasút közös rendezvénye egyúttal a Kárpát-medencei kisvasúti napok évadnyitója is.

 

A Gyermekvasút felújított szalonkocsijaFotó: MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

Szombaton 10 órától Széchenyihegy állomáson térzenével várja az érdeklődőket a Gyermekvasút fúvószenekara, majd a nyitóünnepség után különvonat indul. A szerelvényben a Gyermekvasút minden jellemző kocsitípusa megtalálható lesz. A program részeként bemutatkozik a kisiskolások számára elérhető erdőismereti foglalkozás, a különvonatról nosztalgiabuszokra átszállva pedig Szépjuhászné állomás környékének nevezetességei is megtekinthetők. A vendégek a forgalmi irodában tevékenykedő gyermekvasutasok munkájával is megismerkedhetnek.

A kisvasúti napi különvonat érkezése után Hűvösvölgyben a Gyermekvasút Múzeuma és modellező szakköre várja az utasokat. A vontatási telepen bemutatják az idén felújított kerékpárszállító kocsit és a nosztalgia motorvonat szalonkocsiját, melyet akár rendezvényekre is ki lehet bérelni.

A programra az ebéd árát is tartalmazó részvételi jegyeket szombat délelőtt 10 órától a különvonat indulásáig Széchenyihegy állomáson lehet megváltani. A rendezvény részletei a Gyermekvasút honlapján megtalálhatók.

A Gyermekvasút első szakaszának építését 67 évvel ezelőtt, április 11-én kezdték el Széchenyihegyen. Az egész évben üzemelő kisvasúton a szolgálatot 10-14 éves korú gyermekek látják el. A 11,2 kilométeres vonalon 2014-ben összesen 328 ezren utaztak.

Örömteli hír, hogy bár pont a héten számolt be róla az Index, hogy a Jánoshegy állomás előtt egyik szerelvénye kisiklott, a Gyermekvasút újra zavartalanul működik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek