Hétvégétől újra hajózhatunk a Balatonon

  Hétvégétől újra hajózhatunk a Balatonon

  Nagyszombaton indul a menetrend szerinti személyhajózás a Balatonon a Siófok–Balatonfüred–Tihany, valamint a Fonyód–Badacsony útvonalon – adta hírül az MTI. Május 1-től Balatonboglár-Révfülöp, majd május 23-tól Balatonföldvár-Tihany Rév között is beindul a forgalom, július 11-től pedig már mind a 22 kikötő nyitva lesz.

  A Széchenyi István komp a Tihanyi RévnélFotó: Albrecht Éva / Indafotó

  Az idei nyár egyik újítása, hogy a főszezonban naponta közlekedik majd hajójárat Badacsonyból Szigligetre, amely átszállással így elérhető lesz Fonyódról, Szemesről, Lelléről, Boglárról és Révfülöpről is. Idén is lesznek továbbá kedvezményes mix-jegyek. A Balaton Mix a hajózási társaság és a MÁV-Start Zrt. által közösen kibocsátott jegy a Balaton körüli menetrend szerinti vonatok és hajójáratok igénybevételére jogosít. A megnövekedett biciklis igény kielégítésére pedig a kerékpárjegyet is bevezették.

  A kompok május 21-ig óránként, május 22-től szeptember 27-ig pedig 40 percenként közlekednek. A járatokat szükség esetén sűrítik majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!