Székely majális készül a Millenárison

 Székely majális készül a Millenárison

Fotó: Beliczay László / MTI

 Lukács Csaba, a Székely Szeretetszolgálat elnöke a budapesti szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvényen száz kiállító mintegy ezer terméke lesz jelen. Első nap Hargita megye, második nap Kovászna, harmadik nap Maros megye és olyan magyarországi szervezetek mutatkoznak be, amelyek ápolják a székelyföldi hagyományokat.

Kiemelt figyelmet érdemel a programok közül a tradicionális székely bál, a 250 önkéntes részvételével göngyölített 25 ezer darab töltött káposzta, valamint a parajdi sótéglákból építendő kreatív alkotás is.

Lesz pálinkakóstoló, fellép a Boszorka bábcsoport és a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a táncházban felcsíki és gyimesi muzsika hallható. Bemutatkoznak a parajdi sóbánya natúr termékei, emellett borvízkóstolásra, bútorfestésre, fafaragásra, tojáspatkolásra és pásztorfurulya készítésre is számíthatnak az érdeklődők.

Szombat este rendezik meg a Millenáris Teátrum épületében a Székely bált, amelyen a Gyergyószéki Dandár Zenekar muzsikál, Tamás Gábor pedig Gyere velem a Hargitára címmel ad koncertet - mondta el Bege Attila, az idén 25 éves Budakörnyéki Székelykör elnöke.

A vasárnapi vásár napon egyebek mellett székelyföldi lekvárokat, szörpöket, sajtokat, sonkákat, kolbászokat, fűszereket, teákat és gyógynövényeket vásárolhatnak a látogatók, akik székelyföldi sportolókkal és művészekkel találkozhatnak, valamint marosszéki táncokat és marosszéki dalokat ismerhetnek meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek