Gyógynövény-központ nyílik jövő héten Zánkán

Gyógynövény-központ nyílik jövő héten Zánkán

Több mint ötszáz gyógynövénnyel ismerkedhetnek meg a látogatók a jövő hét pénteken nyíló új bemutató- és oktatóközpontban Zánkán – adta hírül az MTI.

 

Fotó: Thomas Trutschel / Europress / Getty

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szomszédságában és a Káli-medence keleti kapujában elhelyezkedő, hétezer négyzetméteres park látogatói elméleti és gyakorlati ismereteket is szerezhetnek a növények felhasználásáról, népi és tudományos hátteréről. Megtalálhatók lesznek különböző fűszerek, ehető gyógynövények, mocsári növények is.

Takács Tamás projektgazda szerint az érdeklődők az évszaknak megfelelő változatos programok keretében ismerkedhetnek meg a gyógynövények felhasználásával, a manufaktúrában pedig a feldolgozás gyakorlati fogásaival. A vetítőteremben ismeretterjesztő kisfilmeket láthatnak, a szabadba kilépve pedig meg is érinthetik a Balaton-felvidéken található gyógynövényfajokat.

A látogatóközpont érdekessége többek között a mocsár- és vízi kert, a relax-gyep, az óvodások kertje, valamint az érdekes tapintású és illatú növényeket felvonultató vakok kertje. A látogatók elkészíthetik saját gyógynövényes termékeiket, a teázóban pedig különféle gyógyteák, szörpök, gyógyborok közül válogathatnak. A központ több egyetem gyakorlati képzésébe is bekapcsolódik majd, és nagy hangsúlyt fektet tudományos kutatásokra, a védett növények megőrzésére és a génbanki tevékenységre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek