Elefánt trágya mint állatkerti szuvenír

Elefánt trágya mint állatkerti szuvenír

 

A Nyíregyházi Állatpark ismét megkezdte a tápanyag utánpótlásra alkalmas elefánt trágya értékesítését - jelentette be a Sóstó ZOO.

Az "Elefánt szuvenír" természetes elefánt ürülék, melyet tőzeggel kevernek és füllesztenek, tehát kezelt növényi tápanyagként hozzák forgalomba. A fél, két és fél és öt literes műanyag vödrökbe porciózott termék kiválóan alkalmas növényi tápanyag-utánpótlásra, különös tekintettel virágok, cserjék, virágágyások számára, valamint gyümölcsfák ültetésekor. Használata javítja a homokos és agyagos talajok minőségét a benne levő ammónia és növényi rostok által.

A Nyíregyházi Állatpark elefántjaiFotó: Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark

Az ötlet nem új keletű, az Unió országaiban már két helyszínen is megvalósult, Prágában és Bécsben, majd a hazai állatkertek közül elsőként Nyíregyházán 2011-ben kezdték el az elefánt trágya forgalmazását. A Sóstó ZOO az elmúlt években a Közép-kelet európai elefánttenyésztés egyik központja lett, ahol jelenleg három ázsiai és három afrikai elefánt él. A folyamatos állatorvosi felügyelet nagy figyelmet fordít egészségükre, táplálkozási szokásaikra és mindennapi életükre.

Tudta?
Egy elefánt naponta mintegy 50-100 kg szerves trágyát produkál, így az utánpótlás folyamatos!

Az elefánt trágya áráról és a vásárlási lehetőségekről ide kattintva tájékozódhat!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek