Tavaszi menetrend a Gyermekvasúton

Tavaszi menetrend a Gyermekvasúton

A széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 14-étől hétvégenként sűrűbben indulnak a kisvonatok. Március 15-én tartják a Gyermekvasút nyomában 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát, áprilistól pedig újra közlekedik majd a nosztalgia motorvonat is.

 

GyermekvasútFotó: MÁV

A budapesti Gyermekvasúton március 14-étől hétvégente átlagosan 45 percenként, április 4-étől pedig 30-40 percenkét indulnak a vonatok a végállomásokról. A folyamatosan növekvő utasszámhoz igazodva az új menetrend szerint a legforgalmasabb időszakban napi 16 vonatpár közlekedik majd, vagyis több, mint tavaly. A megszokott, piros szerelvényeken kívül áprilistól ismét forgalomba áll a nosztalgia motorvonat is.

Március 15-én rendezik a Gyermekvasút nyomában elnevezésű 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait. A gyerekek és az idősebbek által is teljesíthető túra szintideje kényelmes tempóban hét óra. Nevezni a rajtnál lehet vasárnap reggel 8 és 10 óra között a Széchenyi-hegy állomáson.

Az érvényes menetrendről és a teljesítménytúráról a Gyermekvasút honlapján, a www.gyermekvasut.hu oldalon tájékozódhatnak a kirándulni vágyók.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek