Csúcsgasztronómia a 8. Országos Étterem Héten

Csúcsgasztronómia a 8. Országos Étterem Héten

A legmagasabb színvonalat képviselő, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek prémium menüivel is megismerkedhetnek kedvezményes áron a 8. Országos Étterem Hét vendégei március 16. és 22. között.

 

Fotó: Eric Brissaud / Europress / Getty

Ahogyan azt az MTI írja, a vendégek a szokásoknak megfelelően minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatnak 3300 forintos áron. Emellett a program szervezői újításként bevezették a 4900 forintos úgynevezett prémium menüt, hogy az érdeklődők kipróbálhassák a legdrágább, csúcskategóriájú vendéglátó egységek kínálatát is. Eddig csaknem 120 étterem csatlakozott a programhoz, mintegy 20 százalékuk kínál prémium menüt.

Az új kategória kialakítása mellett a korábbi Étterem Hetek vendégeinek visszajelzései alapján döntöttek - mondta el Kiss Zoltán, a hetet szervező DiningCity.com munkatársa.

A legutóbbi, ősszel rendezett Étterem Héten 117 étteremben rekordszámú, 23 ezer vendég fogyasztotta az összeállított háromfogásos menüket.

A programban idén is több olyan hely vesz részt, amely szerepel az ötven legjobb magyar étterem között, sőt Michelin-ajánlással rendelkező vendéglátóhelyek közül is választhatnak az érdeklődők. Személyes vagy telefonos megkeresés útján nem, kizárólag online lehet asztalt foglalni.

A helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében.

A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étteremhét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek