Az utolsó éjszaka a Szépművészeti Múzeumban

  Az utolsó éjszaka a Szépművészeti Múzeumban.

  Vasárnap éjfélkor három évre bezárt a Szépművészeti Múzeum és a Liget Budapest Projekt keretében megvalósuló, átfogó rekonstrukciót követően várhatóan 2018-ban nyitja meg újra a kapuit látogatók előtt. A múzeum koncertekkel, tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel, éjszakai nyitva tartással és különleges programokkal búcsúzott látogatóitól.

  Az utolsó napon a látogatók búcsút vehettek a múzeum állandó kiállításaitól, valamint a "Rembrandt és a holland arany évszázad festészete" című, már több mint 200 000 érdeklődő által megtekintett tárlattól is. A finisszázs legnagyobb meglepetése a II. világháború óta először megnyitott Román Csarnok volt, ahol középkori és reneszánsz mesterművek gipszmásolatait őrzik és itt található a múzeum legnagyobb egybefüggő festett falfelülete is.

  Vasárnap délutántól az állandó kiállítások komolyzenei kamarakoncerteknek adtak otthont, a Barokk Csarnokban pedig a múzeum régi plakátjaiból és képeslapjaiból workshop keretében készíthettek maguknak emléket a vendégek. A Reneszánsz Csarnokban felállított színpadon megtekinthették a "Kollázs-Képzőművészeti alkotások tíz híres magyar szemével" című filmet, utána a Musica Historica régizenei együttes adott ízelítőt Rembrandt korának zenéjéből, majd a Spinoza Ház előadásában a "Spinoza&Rembrandt" című zenés játékot láthatta a közönség. Az este Csemer Boglárka Boggie múzeumbúcsúztató koncertjével zárult.

  A múzeum vasárnap éjfélkor zárt be
  Galéria: Ilyen volt a Szépművészeti utolsó napja a zárás előtt
  (Fotó: Marjai János / MTI)

   A képre kattintva megtekintheti a záróprogramokról készült fényképes összeállítást is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek