Gyógykezelésekkel bővül a parajdi sóbánya repertoárja

  Gyógykezelésekkel bővül a parajdi sóbánya repertoárja

  Újabb szintet tesznek látogathatóvá a parajdi sóbányában, amely a Magyarországról érkező turisták egyik legkedveltebb székelyföldi úti célja – írja az MTI.

  Az Agerpres hírügynökség arról adott hírt a napokban, hogy a sóbánya jelenleg látogatható szintjénél 24 méterrel mélyebben található egy olyan szint is, amelyet az 1970-es években használtak bányászatra és a turisták elől mindeddig elzárva tartottak. Mivel a bánya sós levegője jótékony hatást gyakorol a különböző légúti megbetegedésekben szenvedőkre, a bánya igazgatósága úgy döntött, hogy az új szint a jövőben gyógykezeléseknek ad majd otthont. A mélyebb tárnákba vezető út kivájása közel egy évet fog igénybe venni, a teljes fejlesztést pedig előreláthatóan 3-5 év alatt fogják befejezni.

  A parajdi sóbányaFotó: rozsagab / flickr

  A parajdi sóbánya tavaly 525 ezer látogatót fogadott, közel 150 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. A jelenleg látogatható szintet 1980-ban nyitották meg a közönség előtt, a 20 méter széles, 12-18 méter magas járatokban pedig azóta már kalandparkot, játszóteret, mozit és vendéglőt is kialakítottak a látogatók számára.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!