Budapesten lesz Európa legnagyobb halfesztiválja

Budapesten lesz Európa legnagyobb halfesztiválja

Területét és kiállítószámát tekintve Európa legnagyobb halas rendezvényévé nőtte ki magát a Budapesti Halfesztivál - írja az MTI.

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválnak a Vajdahunyadvár ad otthont február 19. és 22. között, ahol több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyerekprogramokkal, és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket. A rendezvény idei díszvendége a balatoni régió, a fesztivál hala pedig a süllő lesz.

Február 19-én torkos csütörtök alkalmából fél áron ehetnek a vendégek a fesztivál honlapjáról letöltött kuponfüzettel, a tradicionális magyar halételek mellett pedig olyan különlegességeket is megkóstolhatnak a látogatók mint a haltejpörköltes rétes, a csokoládés halkanapé vagy a kaviáros macaron.

Tavaly a Nemzeti Múzeum kertjében rendezték meg a Budapesti HalfesztiváltFotó: Budapesti Halfesztivál

 A környezetvédelem és esélyegyenlőség jegyében is szerveznek párhuzamosan futó programokat a szervezők a rendezvény ideje alatt. Pályázatot hirdettek például általános és középiskolás diákok számára, hogy PET palackokból készítsék el kedvenc vízi élőlényüket, a nyertesek pedig balatoni osztálykirándulást és múzeumi belépőt nyerhetnek. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és a szervezők jóvoltából a rendezvény keretében gyengénlátók egy csapata is különleges tárlatvezetésben részesülhet a Magyar Mezőgazdasági Múzeum halászati kiállításán, a Fogadj Örökbe Egy Macit! Alapítvány pedig a fesztivál ideje alatt egy olyan kávézót nyit majd, ahol megváltozott munkaképességű felszolgálók fognak dolgozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek