Valentin-nap az erdőben

Valentin-nap az erdőben.

A Budakeszi Vadasparkban állati Valentin-nappal készülnek a szerelmesek napjára, a Budapesti Erdészetnél pedig különleges, bennfenntes természetfotókból nyílt kiállítás.

Galéria: Bennfentes fotók a PilisbőlFotó: Lampert Zsolt / Pilisi Parkerdő Zrt.

Míg az embereknél egy pohár vörösbor, egy gyertyafényes vacsora és az andalító zene az ideális randevú hozzávalói, addig az állatvilág képviselői ennél sokkal látványosabb, sőt hangzatosabb udvarlási technikákkal készülnek. Az állatok párkereső praktikái között mélyen búgó orgánumot vagy öblös ordítást egyaránt találunk, illetve hatalmas agancsok és talán még egy kis szőrtépés is belefér.

Február 14-én a Vadaspark Állati szerelmek – Szerelmes állatok címet viselő tematikus program-összeállításának köszönhetően az állati szerelmek minden fortélyára fény derül. A látogatók romantikus részleteket tudhatnak meg az erdei légyottokról, a szerelmes bikák teheneket elcsábító szerenádjáról, a férfiak pedig akár egy vérbeli szarvascsörtén is kipróbálhatják magukat.

Az Állati szerelmek – Szerelmes állatok részletes programja:

10:00 Mosómedve, nyestkutya látványetetés (Kisállat suli)

11:00 A WWF Bálint-napi szakvezetése – Hódítások az állatvilágban (18+)

12:00 Medve látványetetés

12:00 Szarvas csörte – látványos és játékos erőpróba a színpadon

13:00 Aranysakál látványetetés

13:30 Hangosabb vagy egy szarvasnál? – vetélkedő a színpadon

14:00 A WWF Bálint-napi szakvezetése – Hódítások az állatvilágban (18+)

15:00 Kisragadozó látványetetés


Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója tavaly májusban úgy gondolta, hogy a Pilis időtálló karakterét és szépségét, a gyorsan elillanó momentumokat az erdészetek dolgozói tudnák leginkább megörökíteni a szélesebb közönségnek és az utókornak. Így fotópályázatot hirdetett a Zrt. munkatársai között, és a nagy számban beérkezett pályaművek legjobbjait most kiállításon lehet megtekinteni.

Galéria: Bennfentes fotók a PilisbőlFotó: Békefi Andrásné / Pilisi Parkerdő Zrt.

A beérkezett 619 fényképből az öttagú, Szekeres János és Vajda Bertalan természetfotósok által vezetett zsűri válogatta össze a kiállításra került 33-at.

A fotópályázat nyertesei: 1. helyezett: Lampert Zsolt (Úgy rúglak), 2. helyezett: Szentpéteri Sándor (Behálózva), 3. helyezett: Békefi Andrásné (Veresbe burkolózva).

Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársainak kiállítása megtekinthető:

Budapesti Erdészet konferenciaterme (1021 Budapest, Budakeszi út 91.)

hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00, pénteken 8:00 és 14:00 óra között.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek