Szombaton nyílik a Cascade Barlang- és Élményfürdő Demjénben

Szombaton nyílik a Cascade Barlang- és Élményfürdő Demjénben

Holnap délelőtt nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdő – adta hírül az MTI.

 

Fotó: Komka Péter / MTI

A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméteres vízfelületével, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett csúszdatornyával, és 550 méter csúszófelületével az üzemeltető szerint Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít.

A barlangfürdő megépítése példája annak, miképpen lehet természeti kincseinket egy térség felemelkedésének hajtóerejévé tenni – jelentette ki Seszták Miklós fejlesztési miniszter a turisztikai létesítmény csütörtöki átadásán.

A miniszter kifejtette: a gyógyturizmus fejlesztése a kormány számára kiemelkedő feladat, mert megélhetést jelent a kis- és középvállalkozásoknak, a lakosság számára pedig fontos egészségmegőrző hatása van.

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogy Heves megyében a gyógyturizmus mellett tovább folynak más fejlesztések is: sok sikertelen próbálkozás után biztosan megkezdődik az Egert az M3-as autópályával összekötő út építése, amely még több pihenni, gyógyulni vágyó turistát vonz majd a megyébe.

Demjénben, amely a Gyógyvizek Völgyében fekszik, három év alatt mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés valósult meg: 2012-ben egy négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült kilencszázmillió forintból, a most felavatott barlangfürdő pedig uniós támogatással, egymilliárd forintból készült el.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek