Retró síverseny a Mátrában

Retró síverseny a Mátrában.

Idén másodszor rendezik meg a Mátra Ski Classic Retró sí és snowboard versenyt a Mátraszentistváni Síparkban - adta hírül a Síelők.hu.

A nosztalgia versenyre január 31-én kerül sor a Hófesztivál keretében. A mókás esemény célja többek között az is, hogy bemutassa a sportágban lezajlott évszázados technikai fejlődés hazai állomásait, ezért a versenyre három kategóriában lehet nevezni. Az első kategória versenyzői autentikus, fából készül síléccel és antik fémkötéssel, valamint túracipőben és a századelőre jellemző korhű ruházatban síelnek majd, a második kategória az 1995 előtt készült síléccel és sícipővel érkezőket várja, a harmadik kategória résztvevőinek pedig retró snowboardot és retró stílusú öltözetet kell viselniük. A régi felszereléseket egyébként bárki kipróbálhatja a rendezvény ideje alatt.

Síelők autentikus felszerelésselFotó: Mátra Ski Classic

 A versenyre e-mailben, vagy a helyszínen lehet nevezni január 31. délig, a nevezési díj pedig 4000 forint, ami egy napi síbérletet és egy meglepetés rajtcsomagot is tartalmaz.
A versenyen mindenki a saját felelősségére indul és minden résztvevőnek érvényes balesetbiztosítással kell rendelkeznie. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

A képre kattintva galéria nyílik!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek