Induljon az év pincejárással és jégtúrával!

  Újév alkalmából összegyűjtöttük, milyen programokat ajánlanak az Itthon blogok januárra. Pincejárás, tájékozódási futópálya és izgalmas jégtúrák várják az ország különböző pontjain.

  Pincéről pincére Vince-napon

   

  A pincejárásnak nagy hagyománya van a Vince-naphoz legközelebb eső hétvégén, régen ugyanis a szőlősgazdák a "vincevesszőkből" és az időjárásból következtettek az azévi termésre. A január végén lemetszett vesszőket meleg helyre tették, és ha sok rügyet hajtottak, akkor a gazdák bőséges termésre számíthattak.

  Fotó: Villány-Siklósi Borút EgyesületForrás: Travelo

   Idén a Villány-Siklósi Borút települései január 24-én, szombaton szervezik meg a pincejárást, ahol három különböző program - Hordós Vince, Dűlőjáró Vince és Vacsorázó Vince - közül választhatnak a résztvevők. Ezekről bővebben az Itthon Dél-Dunántúlon blogon olvashat.

   

  Újévi komolyzenei koncertek

   

  Sopronban és Szombathelyen is hangversenyekkel várják januárban a közönséget - írja az Itthon Nyugat-Dunántúlon blog. Január 8-án a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Kocsis Zoltán vezényli majd a Nemzeti Filharmonikus Zenekart, akiket Kocsis Máté fog kísérni zongorán. A műsorban Haydn C-dúr A medve szimfóniájából, Mozart d-moll zongoraversenyéből és C-dúr Jupiter szimfóniájából hallhatunk majd részleteket.

  Fotó: Országos Széchényi KönyvtárForrás: Travelo

   Szombathelyre is érdemes lesz ellátogatni, ahol január 14-én Vásáry Tamás kamarakoncert keretében a Savaria Szimfonikus Zenekar néhány művészével Schubert műveit fogja játszani.

   

  Tájékozódási futópályája a Bükkben

   

  Felsőtárkány népszerű kirándulóközpontjában, a tó közvetlen környezetében új sportolási lehetőség nyílt: elkészült hazánk első állandó tájékozódási futópályája - számolt be az Itthon Észak-Magyarországon blog.

  Fotó: Bükki Nemzeti Park IgazgatóságForrás: Travelo

   Ez a Nyugat-Európában méltán népszerű sport a terepi tájékozódási képességet fejleszti, és erdei séta formájában a kirándulók számára is izgalmas programnak ígérkezik.

   

  Bátrabbaknak: jégtúra

   

  A Tisza-tó jege lassan olyan vastag lesz, hogy akár jégtúrázni is lehet majd rajta - írja az Itthon a Tisza-tónál blog. A túrának azonban csak szervezetten szabad nekivágni, a terepet kiválóan ismerő túravezetővel.

  Fotó: tim79 / IndafotóForrás: Travelo

   Fontos, hogy réteges öltözettel és a vízálló cipővel készüljünk, a biztonság kedvéért pedig csomagoljunk néhány szendvicset is az útra.

   

  Világcirkusz

   

  A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évek hagyományához híven 2015 januárjában ismét egy különleges tánckoncerttel köszönti az újesztendőt - írja az Itthon Észak-Alföldön blog. A zenekar vendégei ez alkalommal a Nagyvárad Táncegyüttes művészei lesznek, akik a Juronics Tamás által rendezett Világcirkusz című produkcióból mutatnak be koreográfiákat Mozart Rekviemére.

  Fotó: Világcirkusz TánckoncertForrás: Travelo

   A koncerten a Budapest Táncszínház táncosai és a Nemzeti Énekkar és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus is fellép, az est karmestere pedig Izaki Maszahiro lesz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!