600 méter magasra visz az új lillafüredi libegő

Átadták a Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedő libegőt. A drótkötélpályás felvonó kora tavasztól üzemel majd, egyszerre több mint 200 embert szállíthat, a menetidő 11-12 perc lesz.

A libegő egy kilométer hosszan szállítja az utasokat a lillafüredi Erzsébet sétány menti kiinduló állomásról a 606 méter magas Jávorhegyre, írja az MTI. A drótkötélpályás felvonó kora tavasztól üzemel majd, egyszerre több mint 200 embert szállíthat, a menetidő 11-12 perc.

A turisztikai-idegenforgalmi beruházás csaknem 685 millió forintba került.

606 méter magasra visz a libegő
Galéria: Libegő épült Lillafüreden
Fotó: Vajda János / MTI

 

A felvonó mellett kialakítottak egy rollerösvényt, valamint egy Oxigén nevű túraútvonalat is.

A 300 méter tengerszint feletti magasságban található Lillafüred klimatikus gyógyhely, ezért az Oxigén túraútvonal kímélő és gyógyító klímája rekreációra, sportolásra, kirándulásra egyaránt alkalmas. A 7 kilométeres útszakaszon a látogatók megismerhetik a Bükk gazdag állat- és növényvilágát, a Szent István és Hajnalka forrást, valamint a környék zarándokhelyeit, a gyógyító köveket.

A rollerösvény a lejtőkön, lankás vidéken használatos tereprollerekkel ma Magyarországon még újdonságnak számító szórakozást kínál az év minden napján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek