Vízminőség-jelentés indul a Dunakanyar strandjainál

Vízminőség-jelentés indul a Dunakanyar strandjainál

Hét Dunakanyar menti település, Szentendre, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pócsmegyer, Szigetmonostor és Tahitótfalu strandjain indul el az az egységes mérési rendszer, mely révén a nyáron a Dunánál fürdőzők folyamatosan tájékozódhatnak majd a folyó aktuális vízminőségéről.

Fotó: kevanphoto / Indafotó

 "Az ellenőrzést és az adatok közzétételét a Coca-Cola Magyarország támogatja, a méréseket pedig az ÁNTSZ végzi el májustól szeptemberig. A mintaprojekt célja, hogy támogassa a Dunakanyar menti településeken a Dunához kötődő szabadidőprogramok, sportok, illetve a strandolás fellendítését" – áll a cég közleményében.

A kiemelt üdülőkörzetben fekvő strandokon egyaránt jó eredményeket mért az ÁNTSZ az első, májusi próbaméréseknél, ami a nyár elején újabb jó hír a fürdőzni vágyóknak, a hazai szabadvízi fürdőhelyek többségénél (80 százalékánál) kimutatott jó, vagy kiváló vízminőség-mérési adatok után. „A Dunakanyarban évek óta jónak számít a vízminőség a rendelkezésre álló adatok szerint, az érintett strandszakaszok pedig fürdőzésre teljes mértékben alkalmasak" – mondta el Magai Józsefné, az ÁNTSZ közegészségügyi felügyelője.

A legfrisebb adatokat az Iloveduna.hu-n lehet majd elérni. Az oldal a Nemzetközi Duna Naptól, június 29-től lesz majd elérhető, ugyanezen a napon #iloveduna Instagram fotópályázat is indul, amelynek legjobb – Duna tematikájú – képeit a nyár végén egy budapesti kiállításon is megtekinthetik az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek