ÉS Deli nyílt a Kempinskiben

Borok, lekvárok, frissen készült péksütemények, kávékülönlegességek és italdesszertek a New York-i kávélánc mintájára. Új hellyel gazdagodott a Kempinski Hotel Corvinus földszintjén található Belvárosi Gasztronómiai Központ.

A Zsidai Gasztronómiai Csoporttal való együttműködés következő lépcsőfokaként megnyílt ÉS Deliben „specialty coffee"-különlegességek, az ÉS Bisztró konyháján pedig frissen készült gourmet szendvicsek és ropogós péksütemények kaphatók - olvasható a Belvárosi Gasztronómiai Központ április elején megnyílt vendéglátóhelyéről szóló közleményében.

Afstudio.hu

 Az egészséges életmódra fókuszáló vagy vegetáriánus vendégek frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket fogyaszthatnak a húsmentes szendvicsek vagy a bircher müzli mellé. A kínálatot - akár ajándéknak is kiváló – borok és az ÉS Bisztró konyháján befőzött lekvárok, házi szószok teszik teljessé.

Afstudio.hu

 Az ÉS Deli egységes koncepcióba foglalja a New York-i deli műfajt, a népszerű kávéláncok italdesszertjeit és az autentikus "specialty coffee" világot. Ezt a kifejezést 1974-ben Erna Knutsen a Tea & Coffee Trade Journal magazinban használta először az olyan prémium minőségű kávébabra, amelyet speciális mikroklimán termesztenek.

Afstudio.hu

 A kávézási kultúrában kibontakozó újhullámos mozgalom jellemzője az a fajta gondosság, amely a kávétermeléstől a pörkölésen át az elkészítésig jelen van. Ebbe a trendbe illeszkednek bele az ÉS Deli „specialty coffee"-i, amelyeket a nemzetközileg is elismert kávészakértő, Nezvál Máté válogat és pörköl az ÉS Delinek.

ÉS Deli blend
A friss ízvilágú és világos pörkölésű kávékeverék, egy ruandai (Cyebumba) és egy guatemalai (Finca Santa Paula) kávé 50-50%-os házasítása. Az arabica Bourbon és Caturra alfajait 1477-1700 m magasságban termesztik. A minőség folyamatos garantálása érdekében mindkét származási helyen nagy figyelmet szentelnek a gazdákkal való élő kapcsolatra, a guatemalai Finca Santa Paula pedig egy 100%-ban fenntartható működésű birtok. A gazdaságokban mosott és napon szárított eljárással dolgozzák fel a kávébabot, amely több pörkölési profilon esik át. A cseresznyés, feketeszedres savakat az érett körtés és édes csokoládés jegyek hozzák egyensúlyba.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek