Őrült Valentin-napi programötletek

Úgy érzi, nincs már semmi fantázia a Valentin-napban és már előre unja a szokásos menetrendet? Adunk pár tippet, hogyan rázza fel február 14-ét! Szerelemvonattal, hévízi kenutúrával, de akár egy múmiák körében tartott extrém randival is meglepheti szíve választottját.

Extrém: randi a múmiák között

 

Imádja, ha kilóghat a sorból, és esze ágában sincs betagozódni? Akkor február 14-én a Természettudományi Múzeumban a helye, ahol extrém programokkal várják idén a szerelmeseket! A Múmia kiállítás keretében megtudhatják, mi az a múmiapor, bővíthetik ismereteiket a párkapcsolati antropológia terén, sőt, még közös plüssállataikat is megtanulhatják szakszerűen mumifikálni.

 

Mumifikált maciFotó: www.mttm.hu

Ha pedig még ez sem lenne elég, érkezzenek múmiának öltözve, amit a múzeum apró ajándékkal díjaz. (Korai szakaszában tartó kapcsolatok esetén kiváló próba lehet ez a program, ha tesztelni akarja, mennyire bevállalós partnert választott.)

Részletes program

10.00 – 16.00: A nagy mumifikáló műhely – Hozza el kedvenc plüssfiguráját, és vigye haza múmiaként! Mumifikálási szertartás egyiptomi rítus szerint.

14.00 – 20.00: Párkapcsolati antropológia – Párválasztási tanácsadás az antropológiai műhelyben. Itt kiderül, hogy szelekciós tényező-e a csókos száj!

14.00 – 20.00: Múmiapatika – Antipatika gyógy- és illatszertára

14.00 – 20.00: Preparátorműhely – Szakszerű állatmúmia készítés lépésről lépésre

14.00, 16.00, 18.00: Fejezetek egy lápi és egy váci múmia naplójából – Jelmezes tárlatvezetések a Múmiavilág kiállításban 17.00 – 19.00: Wari (huari) fogadó – Kocsmakvíz a múmiák és a Valentin-nap jegyében

Vagány: romantikus kenutúra a Hévízi-lefolyón

 

Kalandvágyóknak és koránkelőknek felejthetetlen élményt nyújt a Hévízi-tó vizének nagy részét elvezető Hévízi-lefolyóra szervezett kenutúra. Mivel a tó hőmérséklete egész évben húsz fok körül mozog, februárban is ugyanolyan változatos élővilággal találkozhatunk, mintha nyáron látogatnánk ide, de a tó felett gomolygó pára még romantikusabbá is teszi a látványt, mint nyáron.

 

A Hévízi-tó télenFotó: Gerwin Sturm / flickr

A természetbúvárokat egy ilyen program garantáltan leveszi majd a lábáról, hiszen a tavon ülő csend, a virágzó tavirózsák, a nagykócsagok és a kárókatonák egyik pillanatról a másikra el tudják feledtetni a mindennapi hajtást. A kirándulásra ne felejtsen el melegen öltözni, esőkabátot és hideg élelmet vinni, no meg persze fürdőruhát, hogy a tizenkét kilométeres túra után megcélozhassák a tavat is a jól megérdemelt henyélésért.

Tudnivalók

Időpont: 2015. február 14. szombat 9:00

Találkozó: Hévíz, Hévízi-tótól délre eső parkoló (EOV X,Y 161819 508479)

A túra időtartama: 8 óra

Ár: 4.000 forint/fő

Részvételi feltételek:
A túrán minimum 5 fő, maximum 10 fő vehet részt.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, úszástudás kötelező!

A programra az alábbi elérhetőségek egyikén szükséges előre bejelentkezni: +36 30 406 7977, viktor.csiszar@gmail.com

Last minute: gyertyafényes vacsora a szerelemvonaton

 

Minden évben megfeledkezik a Valentin-napról és unja már, hogy emiatt folyton kínos helyzetekbe kerül? Itt egy tuti tipp, hogy ne kelljen sokat agyalnia, mit tegyen, ha az utolsó pillanatra hagyja az ötletelést! Ha szeretnek utazni, a legjobb választás a MÁV Gyertyafény Expressze lehet. Csak arra kell időt szánnia, hogy valamelyik nap ebédszünetben elszalad a jegyekért, és biztos lehet benne, hogy a szerelme odáig lesz az eredménytől. A nosztalgiavonat ugyanis szalon-, bár- és étkezőkocsijaival igazi időutazást kínál utasainak.

 

A Gyertyafény ExpresszFotó: Facebook / MÁV Nosztalgia

A vonaton többféle (akár vegetáriánus) menü közül is választhatnak, az ételek mellé pedig minőségi borokat és pezsgőket szolgálnak fel, a randevúra pedig még virággal sem kell készülnie, a vonaton ugyanis akár különböző méretű csokrokat is vásárolhat. A nosztalgiavonat a Nyugati pályaudvarról indul Gödöllőre, ahol a Királyi Váró impozáns neoreneszánsz épületében egy koncerten is részt vehetnek, mielőtt visszaindulnának Budapestre.

Jegyárak

A nosztalgia utazás ára: 6.990 forint/fő.

A vacsora ára: 10.000 forint/fő, amit SZÉP kártyával is kifizethetünk.

A program ára tartalmazza a nosztalgiautazást, az üdvözlőitalt, a kiválasztott menüt, a menühöz tartozó italokat és az extra programot.

(A Gyertyafény Expresszre szóló részvételi jegy csak a vacsora és a nosztalgia utazás díjának együttes megváltásával érvényes.)

Jegyvásárlás: személyesen a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában a Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett vagy interneten keresztül ide kattintva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek