Több centis hóréteg lepte be a Kékestetőt

Több centis hóréteg lepte be a Kékestetőt

Kékestetőn és Mátraszentimrén 7 centiméteres a hóréteg - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat kedden délben a honlapján. Adataik szerint a 300 méter feletti településeken a Heves megyei Bélapátfalván foltokban van hó, míg Bükkszentkereszten egybefüggő a hólepel. A 300 méter alatti településeken lévő mérőállomásokon egyelőre nem rögzítettek hómennyiséget.

 

Fotó: Kékestető Sícentrum

Kedd reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel azt közölte: Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik, a havazásban érintett területeken a közútkezelő harminc munkagépe tisztítja az utakat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden helyenként előfordulhat kisebb eső, északkeleten havas eső, a magasabban fekvő helyeken havazás. Estétől foltokban köd képződik. Ekkor számottevő csapadék már nem valószínű, legfeljebb ködszitálás, esetleg ónos szitálás vagy hószállingózás alakulhat ki. A hőmérséklet kora délután plusz 1 és plusz 7, késő este 0 és plusz 5 Celsius-fok között alakul.

Szerdán is párás lesz a levegő, kezdetben ködfoltok is lehetnek. Számottevő csapadék nem, legfeljebb helyenkénti ködszitálás, esetleg ónos szitálás vagy hószállingózás valószínű. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között valószínű.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek