Több mint 10 év után újra Bécsi Bált rendeznek Budapesten

Több mint 10 év szünet után újra Bécsi Bált rendeznek Budapesten novemberben. A vacsorán speciális osztrák fogásokat szolgálnak fel.

A mintegy 200 fősre tervezett rendezvényen, melyet az InterContinental Budapest szállodában tartanak november 22-én, fellép mások mellett a bécsi operaház két balettművésze - Jakob Feyferlik és Natascha Maier -, a miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes, Dániel Gábor és Szalai Csilla operaénekesek, a Pfeiffer Gyula által vezényelt Váci Szimfonikus Zenekar és a montreux-i dzsesszfesztiválon díjazott Balogh ikrekkel felálló No Stress Band - írja az MTI.

A rendezvényt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón Rózsa B. György főszervező elmondta: meggyőződésük, hogy - az Operabált, illetve utódrendezvényét leszámítva - a Bécsi Bál programjával kiemelkedik a főváros báljai közül.

A vacsorán osztrák és speciális bécsi fogásokat szolgálnak fel, a kísérő zenét Balogh Dezső, a 2014-es bárzongorista verseny győztese szolgáltatja. A bál zenei műsorába többnyire osztrák szerzők műveit válogatták, a darabok egy része magyarul, más részük németül hangzik majd el.

A világ legkülönbözőbb nagyvárosaiban tartanak Bécsi Bálokat Brüsszeltől, Berlintől és Milánótól Ottawán, Bostonon és New Yorkon át Sanghajig, Moszkváig és Limáig. A bál névadó szponzora Bécs városa, melynek képviselői ellenőrzik is a rendezvények színvonalát - magyarázta Rózsa B. György.

A kérdésre, miért nem a báli szezonban rendezik meg a Bécsi Bált, Rózsa B. György a báli szezon túlterheltségére hivatkozott, hozzátéve, hogy a decemberi időpont pedig az év végi rendezvénydömping miatt nem szerencsés. Azt is mondta, hogy amennyiben sikeres lesz a rendezvény újraindítása, a budapesti Bécsi Bálból szeretnének ismét hagyományt csinálni, hasonlóan az immár több éve sikeresen megrendezett Budapesti Orosz Bálhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek