Kevesebb volt a bűncselekmény a Balatonon és a Velencei-tónál

  Az idei balatoni és velencei-tavi turisztikai szezonban több mint 30 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, és a közlekedésbiztonsági mutatók is 10-12 százalékkal javultak - hangzott el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) záróülésén Siófokon csütörtökön.

  Balogh János országos rendőrfőkapitány-helyettes az értekezlet utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az idei turisztikai szezont is széleskörű szakmai összefogás, együttműködés és támogatás jellemezte a két üdülőrégióban. A Balaton és a Velencei-tó körüli négy megye rendőri erőit összehangoló BKKB felelt az idegenforgalmi szezonban a térség közrendjéért és közbiztonságáért - írja az MTI.

  A készenléti rendőrség nagy erőkkel támogatta a megyék közterületi szolgálatának ellátását. A fokozottabb rendőri jelenlétet kedvezően fogadták a turisták és a térségben élők is, a kiemelt, nagy tömeget vonzó rendezvények, fesztiválok pedig nagyobb rendbontás nélkül zajlottak le - tette hozzá.

  Piros Attila, a bizottság soros vezetője, Somogy megyei rendőr-főkapitány azt mondta, hogy mintegy ezerrel csökkent a rablások, garázdaságok, testi sértések, személygépkocsi-lopások, betöréses lopások, besurranásos lopások és a tulajdon elleni szabálysértések száma. Mint mondta, az eredményekben benne van a középiskolás diákok által működtetett bűnmegelőzési centrumoknak, a polgárőrségnek, az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek a munkája is. A turisztikai idény biztosításában két rendőrségi helikopter, valamint kerékpáros és lovas rendőrök is részt vettek, továbbá jelentős erőket csoportosított át a készenléti rendőrség is - tette hozzá.

  A BKKB soros elnöke jövőre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője lesz; Varga Péter ezredes a tervekről annyit mondott: az is jónak számít majd, ha az idei eredményeket sikerül megismételni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!