Bud Spencer, Hobo és szép lányok

A közös bennük az, hogy ezen a hétvégén egyszerre lehet megtekinteni őket a Balatonnál és a Velencei-tónál. A Művészetek Völgye, az Anna-bál és az Országos Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivál lesznek azok a programok, melyekből legalább egyet érdemes felkeresni a hétvégén.

Aki szeret a természetben, szabad ég alatt ismerkedni a különféle művészetekkel és az sem zavarja, ha eközben néhány érdeklődő rovar belekóstol a sörébe, annak irány a Művészetek Völgye, közismertebb nevén Kapolcs. Meglepő, de már 24. alkalommal rendezik meg az összművészeti fesztivált július 25. és augusztus 3. között.

Koncert a Művészetek Völgyében Galéria: Travelo 30. heti programajánlóMűvészetek Völgye

 Kapolcs mellett ezúttal Taliándörögd és Vigántpetend vesz részt a programsorozatban; és csak, hogy néhány nevet említsünk, lesz Erik Truffaz, Hősök, Kaláka, Hobó, Momentán Társulat, Palya Bea, Snétberger Ferenc, Szőke András, Lackfi János, bringás felfedezőtúrák, kézműves foglalkozások és megannyi fellépő művész – köztük az elmaradhatatlan Galkó Balázs is. A mi tippünk Szabó Balázs Bandája valamint a Pegazusok nem léteznek nevű zenekar, utóbbi a HS7-ből ismert Németh Róbert melankolikusan megrázó side-projektje csodás hangú énekesnővel.

Aki odavan a spagetti westernért, ki ne hagyja a pénteken induló és vasárnapig tartó nyolcadik Országos Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivált! A helyszín Gárdony, egész pontosan a Harcsa utca 2., amit az esemény idejére átkereszteltek San José-i ültetvénynek. Az összes programot a legendás filmek ihlették, ami a bennfentesek számára nyilvánvaló relevanciaértékkel bírnak, de a laikusoknak is tartogatnak olyan ígéretes elemeket, mint a narancsdobálás, talicskatolás vagy sör-virsli verseny.

Nem az ABBA, de majdnem Galéria: Travelo 30. heti programajánlóFranziska Krug / Europress / Getty

 Természetesen magukat a filmeket is levetítik, kedvencünk pedig a sátorszépségverseny, amit első alkalommal rendeznek meg: a versenyen Bud Spencer – Terence Hill valamint vadnyugati témában minél szebben feldíszített sátrak indulhatnak, a „legjobb egy üveg tüzes vizet nyer".

Dér Heni koncert a Kehida Termál strandon
Dér Heni a 2003-as Megasztár egyik felfedezettje, kitűnő hangjával, kellemes személyiségével nagyon gyorsan meghódította a közönséget. Augusztus 9-én fellép a kehidakustányi termálfürdőben, a műsor a megváltott fürdőbelépővel ingyenesen megtekinthető. Kezdés délután 4-kor. (X)

Egészen más jellegű szórakozást kínál a már 189. (!) alkalommal megrendezett balatonfüredi Anna-bál, az ország egyik legrégebbi – a reformkor időszakát idéző – bálja. A program már szerdán elindult, de csúcspontja a szombat, a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása. Az izgalom este 11 körül kezdődik, amikor bemutatkozik a báli közönség által kiválasztott 15 legszebb lány, majd éjfél előtt öt perccel kihirdetik a bál szépét (ezt a Magyar Televízió is közvetíti). Aki nem jut be az impozáns mulatságra, az a Hajókikötő előtti Vitorlás téren utcabálon szórakozhat.

Hajóprogramok a Balatonon
A Balatoni Hajózási Zrt. a nyár folyamán számos programot, kirándulási lehetőséget kínál a Balatonra érkezőknek 22 hajóállomásról.
Menetrendszerinti járatok
Hajóprogramok:
- 1 órás sétahajózás
- Gyerekhajó kalózműsorral
- Buli hajó: fergeteges buli a Balaton közepén.
- Naplemente túra: romantikus sétahajózás a csodás balatoni naplementében.
- Grill party
- Koktél party
- Egész napos kirándulások idegenvezetéssel és ebéddel:
Hétfőn Levendula túra Tihanyba, Szerdán Tihany túra borkóstolóval, csütörtökön Badacsony túra borkóstolóval és borfelismerő versennyel, valamint pénteken Keszthely túra a Festetics kastély megtekintésével.
„Élmény – Kaland – Gyorsaság!" – Száguldás a vízen!
Gyorshajó körjárat Siófok – Tihany – Balatonfüred - Siófok útvonalon.
Vízitaxi szolgáltatás Fonyód – Badacsony között. (X)

 

Naplemente a Balatonon Galéria: Travelo 30. heti programajánlóBalatoni Hajózási Zrt.

 E heti programajánlónk a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő és a Balatoni Hajózási Zrt. támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek