Esküvő a monszun idején és zene a tóparton

Július a fesztiválok hónapja: a mostani hétvégére három vidéki rendezvényt ajánlunk. A Bánki-tónál koncertek és kiállítások várják a nagyérdeműt, az EFOTT idén is büntető rockandrollt nyom, Somogyvámoson a Krisna-búcsúban pedig indiai esküvőknek is szemtanúi lehetünk.

Mint már korábban írtuk, Joe Murányi kedvenc magyar falujában, Bánkon idén hatodik alkalommal ismét Bánkitó Fesztivált tartanak, ahol nem csak a zenei programok, hanem kiállítás, színház, mozi, divatbemutató és számos közösségi megmozdulás, workshop várja szerdától azokat, akik a kisebb léptékű fesztiválokban hisznek.

Fotó: Bánkitó Fesztivál

A zenei felhozatalban ezúttal sem kell csalódnunk, itt lesz a többi között a Akkezdet Phiai, Belga, Hó Márton és a Jégkorszak, Mary Popkids, Puszi és Zagar. A sportosabb látogatók nevezhetnek az I. Bánkitó Kerékpáros Lovagi Tornára, a művészetkedvelők nézhetik a Budapesti Anarchista Színház előadását, a gyerekeknek lesz NOHA kerámia iskola, divatérzékenyeknek P'andiciel divatbemutató, de lesznek vallásos programok is, csak hogy néhányat említsünk. Jegyek a helyszínen 4200 forintért válthatók, a 3 napos bérlet 11000 forint. 12 év alatt felnőtt kísérővel ingyenes a belépés.

Ezen a hétvégén lesz a Krisna-völgyi búcsú is Somogyvámoson. A három napos élményfesztiválon a látogatók megismerkedhetnek az ősi India kultúrájával, tradicionális viseletével, gasztronómiájával és filozófiájával. A színpadon tradicionális indiai tánc, zene, színdarabok, pantomim és jógabemutatók közül válogathatnak. Bepillanthatnak a hagyományos ökofalvak életvitelébe is, hiszen Krisna-völgy egy 270 hektáros önfenntartó közösség – a legnagyobb biofalu Európában. Megnézhetik a templomot akár belülről is, és végigkóstolhatják a piac vegetariánus finomságait. A tökéletesen családbarát program alkohol- és dohányfüstmentes. A krisnások arra kérik a látogatókat, viseljenek illendő öltözéket - ez interpretációnk szerint minimum a vállat takaró felsőt jelent.

Fotó: Krisna-völgy

Lesz kézműves és biotermék-vásár, hőlégballonos repülés Horváth Ferenc többszörös magyar bajnokkal és frangipáni botanikai kiállítás. A kicsiket játszóház, nemezelés és más játékos kézműves foglalkozások, íjászat, céllövölde, pónilovaglás, a Noé Állatotthon kisállat simogatója, kézműves fagylalt és szabadtéri játékok várják. Szombaton és vasárnap délben tradicionális indiai esküvők tekinthetők meg, ahol több pár mondja ki egyszerre a boldogító igent. Jegyek a búcsúba a helyszínen csak készpénzért, 1500 forintért kaphatók, gyerekeknek 6 év alatt ingyenes, a diákjegy 990 forint. A jegy a búcsú teljes időtartamára érvényes. A parkolásért külön kell fizetni, autónként napi 600 forintot.

Fotó: EFOTT

Miskolctapolcán már két napja dübörög az EFOTT, ahol idén is játszik a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, a Beatrice és a Magashegyi Underground, valamint az Anna and the Barbies. A 16 hektáros zöld területen több, mint 8 zenei színpad várja a fiatalokat. Az Egyetemváros közvetlen közelében lévő Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Csónakázó tó, a Diósgyőri vár és a Bobpálya a napközbeni szórakoztatást, a turisztikai programokat biztosítja. A napijegy 6000, a hétvégi jegy 10500 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek