Balaton-vizet nyakalt az államtitkár

Balaton-vizet nyakalt az államtitkár

Mindenki nyugodjon meg: a Balaton vízminősége tökéletes, akár inni lehetne belőle. Ezt is tették demonstratíve csütörtökön a tó turizmusért felelős szervezetek vezetői: Glattfelder Béla, az NGM belgazdaságért felelős államtitkára, Bóka István, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a kamerák előtt kortyolt a tóból. A kép tanúsága szerint a Balaton-vizet egyébként valamilyen rejtélyes okból karcsú borospoharakból érdemes fogyasztani: talán így jobban érvényesül a bukéja.

Fotó: itthon.hu

Szintén csütörtöki hír, hogy beigazolódtak a tömeges kórházi befekvéssel végződő balatonfüredi úszóverseny okának feltételezései, miszerint helyi szennyeződés okozta a calici vírusfertőzést, ami kis területet érintett, derült ki az ÁNTSZ vizsgálatából.

A tisztiorvosi szolgálat egyébként külön közleményben jelezte: „A Balaton vízminősége jelenleg kiváló, még az ivóvíz-minősítésnek is megfelel". Amennyiben Ön is kortyolt, és nem bánta meg, a közösségi médiában a #JÓAVÍZ taggel adhat hangot véleményének.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek