Hol töltse hasznosan a gyerek a nyarat?

Egyre színesebb kínálatból válogathatunk Budapesten és országszerte: techtábor, főzőtanfolyam, állatkerti programok, tánctanulás. Szerencsére nem mindenhol kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, sőt ingyenes programokat is találhatunk.

Techtábor lányoknak: programozzunk!

Újszerű oktatási formában fiatal lányoknak és nőknek szeretne használható technológiai tudást átadni a Skool, mely pár hete kezdte meg működését. A nyár folyamán kétféle programra lehet jelentkezni: műhelyfoglalkozásokra és nyári táborra.

Fotó: Skool


Az egy napos ingyenes műhelyfoglalkozásokra olyan 14 és 16 év közötti lányok jelentkezését várják, akik szívesen megismerkednének játékosan a technológiával. A nyári tech táborba pedig 11-13 éves lányokat várnak, ahol a többi között majd tanulnak programozni, robotot építeni, weboldalt fejleszteni. A tábor 2014. július 21. - augusztus 1 között kerül megrendezésre, a helyszíne pedig a Grund Oktatási Központ. A kétszer ötnapos tábor költsége a támogatóknak köszönhetően mindössze 30 ezer forint. Az ár napi négyszeri étkezést tartalmaz.

További információk: http://skool.org.hu



Főzőiskola junior gasztrobloggereknek

Magyarország immár két Michelin csillagos étteremmel rendelkezik, így érthető, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a gasztronómiai tanulmányokat.

A Chefparade 5 napos főzőtáborokat indít 7-12 évesek számára, több kategóriában (kezdő, haladó és mester!), a foglalkozások reggel 9-től 16.30 óráig. Minden nap egy tematika köré építik a foglalkozásokat, hol egy nemzet konyhájával, vagy egy különleges alapanyaggal ismerkednek meg. Délelőtt ellátogatnak a piacra bevásárolni, különleges műhelyekbe alapanyagokkal ismerkedni, majd ebédet főznek. Délutánonként csokoládét, jégkrémet, lekvárt, szörpöt, sajtot készítenek. A tábor záró programja egy kertészeti vetélkedővel összekötött piknik a Millenáris Közösségi Kertjében, természetesen saját készítésű ételekkel-italokkal.

Fotó: Chef Parade

A tábor ára: 46.900 forint fejenként. Az ár tartalmazza: teljes ellátás az 5 napra, napi 3x étkezés a közösen elkészített ételekből, italokból, a nap végén a gyerekek kóstolócsomagot vihetnek haza, valamint minden gyerkőcnek egy saját Chefparade kötény és fakanál szett és egyedi saját szakácskönyv jár, utóbbi a hét élményeiből összeállítva.

További infó: http://www.chefparade.hu

 

Zoo Tábor: a budapesti Állatkert közelről

A Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos tábora, a Zoo Tábor nemcsak szórakoztató, hanem hasznos programokat is nyújt az állatvilág iránt érdeklődő gyerekeknek. A tábor során közel kerülnek az állatokhoz, megismerik szokásaikat, állatkerti tartásukat, és emellett terítéken lesz a környezettudatosság, az állatvédelem és a természetvédelem fontosságára való felhívás is.

Fotó: Zoo Tábor



A táborban szakképzett pedagógusok és állatkerti szakemberek segítenek az állatok megismerésében. A tábor résztvevői a hét során megismerhetik többek között a Szavannaház, a Pálmaház és az Elefántház lakóit, a Dél-Amerika kifutó állatait, a fókákat, a papagájokat és még több száz másik állatot. Az állatos programok mellett kézműves foglalkozások és sok játék színesítik a programot.

A Zoo Tábort napközis táborként, 5 napos turnusokban (hétfőtől péntekig) szervezik. Naponta 07:30-16:30 között biztosítanak elfoglaltságot a gyerekek számára. A tábor díja 54.900 forint.

További információ: http://jatekmester.hu/allatkert/taborok

Artistaképző az Alföldön

A kilencszeres világrekorder Rippel Testvérek idén nyáron Szankon (Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye) várják az extrém sportok, az artista, a cirkuszi és az előadóművész világ iránt érdeklődőket, 6 éves kortól. A táborban közelebbről meg lehetni ismerni a cirkusz és artista világot, a teljes artista művészpalettát bemutatják a talajakrobatikától a gumiasztalon át a légtornáig és a zsonglőrködésig.

Fotó: Cseh Dániel / Rippel


A képzés mellett egyéb programok, strandolás, tiszai motorcsónakozás, játékos vetélkedők, tábortűz, kalandpark várja a nyári táborozókat.

Aki június 28-án a táborban lesz éppen, az egy valódi fellépésen is kipróbálhatja magát a Ripper Testvérekkel, akik a Méz- és Meggyfesztiválon a 'Rippel Brothers - Balance' showműsort adják elő.

A tábor teljes ellátással: 60.000 Ft/ 10 nap

További információ: http://rippel.hu/rba/tabor/index.htm



 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek