Bringázzon a barokkba!

Bringázzon a barokkba!

Tárlatvezetés, bringás fotózás és barokk zene várja mindazokat, akik április 26-án, szombat este csatlakoznak a Budapesti Fesztiválzenekar, a Néprajzi Múzeum és a Hungarian Cycle Chic rendhagyó, két helyszínes, Bringázz a barokkba! elnevezésű programjához.

Az érdeklődők László Jánosnak, a Magyar Kerékpáros Klub elnökének vezetésével tekinthetik meg a Néprajzi Múzeum Bicikliváros című, a városi kerékpáros kultúrát bemutató kiállítását - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Letűnt korok kerékpárjaiKevin Moloney / Europress / Getty

 A Bicikliváros tárgyak, szövegek és fotók segítségével ismerteti meg a közönséggel a kerékpározás történetét a 19. század második felétől kezdve. A klubok, sportesemények bemutatása mellett nagy hangsúlyt kap a Partizán Kerékpárgyár, Weiss Manfréd és a Csepel gyár története, valamint a különböző mesterek, boltok, javító- és építőműhelyek megjelenítése. A látogatók azt is megtudhatják, hogy a 20. században a kerékpár hogyan vált munkaeszközzé, sportszerré, divatos kiegészítővé, a városi identitás fontos elemévé.

A tárlatvezetés után a Hungarian Cycle Chic piknikkel egybekötött barokk jelmezes fotózásán vehet részt a közönség az éjszakai múzeumban, majd biciklivel lehet bevenni a Millenárist, ahol kezdődik a Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music koncertje a barokk jegyében.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek