Szombaton ünnepel a Gyermekvasút

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton április 12-én, szombaton tartják a Gyermekvasút Napját, ami egyben a Kisvasút Napja is. A budapesti gyermekvasút népszerű közlekedési eszköz a kirándulók és természetjárók körében, főként a gyerekekkel utazók számára. Egy év alatt 7,4 százalékkal nőtt az utas-szám, tavaly közel 380 ezren vonatoztak a Gyermekvasúton.

Április 12-én, szombaton, az idén 85 éves, nemrég felújított nosztalgia motorvonati szerelvénnyel is utazhatnak az érdeklődők. A kisvasút napi különvonat menetrend szerint 10:50 órakor indul Széchenyi-hegy állomásról Hűvösvölgy állomás felé, és Virágvölgy és Hárs-hegy állomáson a fotózni vágyók kedvéért pár perccel több ideig várakozik.

Kattintson ide és nézegessen gyermekvasutas képeket!Galéria: GyermekvasútMÁV Zrt.

 A gyermekvasutasok a Gyermekvasút napján színes programokkal, kiállításokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lehetőség nyílik Hűvösvölgyben a Gyermekvasutas Múzeum és a Vontatási telep megtekintésére is.

A természetkedvelők túrával egybekötött erdőismereti foglalkozáson vehetnek részt. A Hárs-hegy állomásról induló séta az erdőn át tart majd Hűvösvölgy felé. Útközben szakavatott erdőpedagógus vezetésével ismerkedhetnek meg a környék erdőinek növény- és állatvilágával az érdeklődők.

A Kisvasút napjának ünnepélyes megnyitójára délelőtt 10 órakor Széchenyi-hegy állomáson kerül sor, ahol térzene várja az érkezőket. A rézfúvós zenét a Gyermekvasút nosztalgia zenekara szolgáltatja.

A kisvasút napi különvonatra részvételi jegyet a rendezvény napján, a vonat indulása előtt, Széchenyi-hegy állomáson lehet váltani. A részvételi jegy felnőtteknek 1500 Ft, hattól tizennégy éves korig 900 forint, hat év alatt ingyenes. A jegyárban az utazás mellett a Hűvösvölgyben fogyasztható ebéd is benne van. A kisvasúti napon az utolsó vonat Hűvösvölgyből 17:00 órakor indul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek