Huszárok rohanják le fél Magyarországot

  A hétvégén kezdődött és április nyolcadikáig tart a 26. Tavaszi Hadjárat, Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénye. Az 1949-es tavaszi hadjárat emlékére idén is mintegy száz lovas huszár járja be a hadjárat útvonalait Magyarországon és a Felvidéken.

  A politikától független tavaszi hadjárat leglátványosabb elemei a csatabemutatók, amelyeken gyalogsági alakulatokkal, tüzérséggel és még több lovassal gyarapodik a résztvevők száma. Szerdán Boldogon, a Balázs-tanyán lesz csatabemutató, pénteken Tápióbicskén, vasárnap pedig Isaszegen - a részletes programot itt találja. Nézegessen korabeli ruhába öltözött hagyományőrzőket galériánkban!

  Analóg katonák, digitális fotó Galéria: A 26. Tavaszi Hadjárat nyitóeseménye HortonFotó: Komka Péter / MTI

   

  A Wysocki Légió Hagyományőrző Egyesület korabeli lengyel katonai egyenruhát viselő tagjai Galéria: A 26. Tavaszi Hadjárat nyitóeseménye HortonFotó: Komka Péter / MTI

   

  Hagyományőrzők ágyúval lőnek Galéria: A 26. Tavaszi Hadjárat nyitóeseménye HortonFotó: Komka Péter / MTI

   

  Résztvevők nézik gyerekek előadását Galéria: A 26. Tavaszi Hadjárat nyitóeseménye HortonFotó: Komka Péter / MTI

   

  Korabeli lengyel katonai egyenruhát viselő résztvevő pisztolyával lő Galéria: A 26. Tavaszi Hadjárat nyitóeseménye HortonFotó: Komka Péter / MTI
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!