Kolbász, bor és jelmezesek minden mennyiségben

  A közelgő hétvégén bármerre induljunk is az országban, garantáltan kolbászt töltő, pálinkát és bort kóstolgató, vagy éppen maskarában felvonuló tömegekkel találjuk szembe magunkat. Engedjük el a fogyókúrát két napra, és csatlakozzunk mi is hozzájuk! Programajánló.

  Az előrejelzések esős, borongós időt mondanak a közelgő hétvégére, így legalább nem lesz bűntudatunk amiatt, hogy a napsütésben túrázás helyett kolbásszal és kocsonyával tömjük magunkat. Gasztrofesztiválok és farsangi mulatságok lesznek ugyanis dögivel, bármerre is induljon az ember Budapesttől Miskolcon át Szentesig.

  Több hétvégi rendezvény főszereplője: a kolbász
  Galéria: Travelo programajánló 8. hét
  Fotó: Michael Gottschalk / Europress / Getty

  Feburár 20-án veszi kezdetét és vasárnapig tart a Miskolci Kocsonya Farsang, ahol koncertek, gasztronómiai programok, őstermelői piac és népművészeti vásár várja az érdeklődőket a belvárosban. A belépés ingyenes, fellép többek között a Kiscsillag, a Belga, a Pannonia All Stars Ska Orchestra, Péterfy Bori és a Maszkura és a Tücsökraj is. A részletes programról a rendezvény honlapján lehet tájákozódni.

  Boros rendezvényből sem lesz hiány
  Galéria: Travelo programajánló 8. hét
  Fotó: Albert Moldvay / Europress / Getty

  A gasztro rendezvényeknél maradva, 21-én, pénteken startol a Debreceni Toros Pálinkafesztivál, 22-én pedig Baján, a 7. Bácskai Hurka és Kolbászfesztiválon lehet degeszre enni magunkat hurkával és kolbásszal. Orosházán pedig a 8. Hagyományok, ízek versenyét látogathatják meg az érdeklődők, itt szombaton szintén a kolbász és a pálinka lesz a főszereplő.

  Aki az égetett szeszek helyett inkább a jófajta borokra szavaz, feburár 21-én a fővárosban a Szekszárd-Eger bikavér Párbajon, a Corinthia Hotelben kiderítheti, a szekszárdi vagy az egri bikavér áll-e közelebb a szívéhez. Február 22-én pedig az elegáns Boscolo New York Palotában bálozhatnak a magyar borok szerelmesei a 9. Magyar Borok Bálján.

  Aki jó pálinkát akar inni a hétvégén, Debrecenbe vagy Orosházára menjen
  Galéria: Travelo programajánló 8. hét
  Fotó: deadcatdigital / Indafotó

  Evés-ivás után aztán jöhet a mulatozás: Szentesen február 21-én és 22-én tartják a 13. Télbúcsúztató Karnevált, ahol a szokásos kirakodóvásár mellett Tóth Gabi és a ByTheWay koncertjén lehet meghallgatni. A program állandó díszvendégei a szlovén koránt jelmezesek és busók, akik a kétnapos rendezvény során télűző táncukkal városszerte nagy feltűnést keltenek, forralt bort és farsangi fánkot osztanak, mulatozásra csábítanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!