Kolbász, bor és jelmezesek minden mennyiségben

A közelgő hétvégén bármerre induljunk is az országban, garantáltan kolbászt töltő, pálinkát és bort kóstolgató, vagy éppen maskarában felvonuló tömegekkel találjuk szembe magunkat. Engedjük el a fogyókúrát két napra, és csatlakozzunk mi is hozzájuk! Programajánló.

Az előrejelzések esős, borongós időt mondanak a közelgő hétvégére, így legalább nem lesz bűntudatunk amiatt, hogy a napsütésben túrázás helyett kolbásszal és kocsonyával tömjük magunkat. Gasztrofesztiválok és farsangi mulatságok lesznek ugyanis dögivel, bármerre is induljon az ember Budapesttől Miskolcon át Szentesig.

Több hétvégi rendezvény főszereplője: a kolbász
Galéria: Travelo programajánló 8. hét
Fotó: Michael Gottschalk / Europress / Getty

Feburár 20-án veszi kezdetét és vasárnapig tart a Miskolci Kocsonya Farsang, ahol koncertek, gasztronómiai programok, őstermelői piac és népművészeti vásár várja az érdeklődőket a belvárosban. A belépés ingyenes, fellép többek között a Kiscsillag, a Belga, a Pannonia All Stars Ska Orchestra, Péterfy Bori és a Maszkura és a Tücsökraj is. A részletes programról a rendezvény honlapján lehet tájákozódni.

Boros rendezvényből sem lesz hiány
Galéria: Travelo programajánló 8. hét
Fotó: Albert Moldvay / Europress / Getty

A gasztro rendezvényeknél maradva, 21-én, pénteken startol a Debreceni Toros Pálinkafesztivál, 22-én pedig Baján, a 7. Bácskai Hurka és Kolbászfesztiválon lehet degeszre enni magunkat hurkával és kolbásszal. Orosházán pedig a 8. Hagyományok, ízek versenyét látogathatják meg az érdeklődők, itt szombaton szintén a kolbász és a pálinka lesz a főszereplő.

Aki az égetett szeszek helyett inkább a jófajta borokra szavaz, feburár 21-én a fővárosban a Szekszárd-Eger bikavér Párbajon, a Corinthia Hotelben kiderítheti, a szekszárdi vagy az egri bikavér áll-e közelebb a szívéhez. Február 22-én pedig az elegáns Boscolo New York Palotában bálozhatnak a magyar borok szerelmesei a 9. Magyar Borok Bálján.

Aki jó pálinkát akar inni a hétvégén, Debrecenbe vagy Orosházára menjen
Galéria: Travelo programajánló 8. hét
Fotó: deadcatdigital / Indafotó

Evés-ivás után aztán jöhet a mulatozás: Szentesen február 21-én és 22-én tartják a 13. Télbúcsúztató Karnevált, ahol a szokásos kirakodóvásár mellett Tóth Gabi és a ByTheWay koncertjén lehet meghallgatni. A program állandó díszvendégei a szlovén koránt jelmezesek és busók, akik a kétnapos rendezvény során télűző táncukkal városszerte nagy feltűnést keltenek, forralt bort és farsangi fánkot osztanak, mulatozásra csábítanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek