Koccintson Oscar-pezsgővel vagy Alonso borával!

160 kiállító, 1000 kóstolásra váró bor, híres emberek és híres évjárataik - sok más mellett ezek várják a VinCE borfesztiválozókat február végén. Megkóstolhatjuk a Jolie-Pitt házaspár kedvenc borát, de koccinthatunk Oscar-gála pezsgővel is.

A tavaly márciusi borfesztiválon több fiatal borásszal is beszélgettünk. Találkoztunk a Badacsonyi kört létrehozó borászokkal, akiknek célja, hogy a szüretet ismét közösségi élménnyé változtassák át. De jó hallgatni annak a két soproni borászlánynak is a történetét, akik saját bioborokat készítenek, és hálásak minden katicának és békának, amiért közreműködnek a kártevők elpusztításában. Aztán ott voltunk a nyári balatonfüredi fesztiválon is, ahol jobbnál jobb somlói borokat kóstoltunk, és ahol kiderült, hogy a somlói borvidéket a saját pezsgője élesztheti fel újra.

Ezerféle bort kóstolhatunk

Mert borfesztivál idén is lesz, sok jó borásszal és finom borokkal. A VinCE Budapest Wine Show-ra februárban több mint száz nemzetközi szakértőt és 160 kiállítót vár a Corinthia Hotelbe, akiknek több mint 1000 borát kóstolhatjuk végig.

Mindegyik bor egy igazi meglepetés
Galéria: Megint Budapest a borvilág központja
Fotó: vincebudapest.hu

 A borkedvelő érdeklődők nemcsak a borászokkal beszélgetve, de a Borkaszinóban is szerezhetnek újabb ismereteket, a kellően játékos kedvűek pedig az új interaktív játékokban próbálhatják ki magukat. A sétáló kóstoló mellett lesznek mesterkurzusok és workshopok, ahol nemzetközi és hazai szakértők mutatják be a legnevesebb termőhelyeket – köztük Burgundiát, Németország és Ausztria, a Kék Duna vagy épp a Balkán országainak borvidékeit, valamint a hazai top borokat.

A Jolie-Pitt páros borát is megkóstolhatjuk

A háromnapos rendezvényen nemcsak a tíz hazánkba érkező Master of Wine, vagyis nemzetközi szaktekintély mutatja be egy-egy kedvenc évjáratát, de idén már a távoli kávétermő régiók minőségi kávéival is megismerkedhetünk, amelyhez brazil vagy indiai bort kínálnak majd.
És mivel épp erre a hétvégére esik az Oscar-gála, ezért a szervezők a hangulatot és a programokat is ennek megfelelően igazítják. Olyan népszerű világsztárok borait hozzák majd el a bálterembe, mint a Jolie-Pitt páros, Alonso, Sting, de Sofia Coppola rendezőnő pezsgőjét is megkóstolhatjuk.

De koccinthatunk Oscar-gála pezsgővel is

A pezsgős programoknak külön terem jár, így pénteken a történelmi orosz pezsgővel, az Abrau Durso-val ismerkedhetünk meg, majd Márkus György, a legnagyobb hazai Champagne szakértő ajánl chardonnay-ból készült italokat koccintásra. A szombati nap az Oscar-gála pezsgőjeként is ismert Moët & Chandonnal indul, majd Tom Stevenson számos könyvet jegyző szakíró előadásában a Veuve Cliquot ház magnum palackjainak tartalmát is körbekínálja. Vasárnap pedig a VinCE tesztjein ötcsillagos eredményeket elérő Alfred Gratien tételeit mutatja be hazánkba érkező borászuk.

Tényleg ezerféle bort kóstolhatunk
Galéria: Megint Budapest a borvilág központja
Fotó: vincebudapest.hu

 Sonkák, sajtok, pralinék

Vasárnap a borászok és a hazai séfek mérik össze tudásukat a közönség előtt, de aki két pohár bor között egy kicsit mégiscsak inkább megpihenne, az nézze meg a szakácsok Oscarjaként ismert Bocus D'Or versenyről készült dokumentumfilmet. Mindhárom nap alatt a kiállítótérben sonkákat, kézműves sajtokat, levezetésként pedig a Gerbeaud és a La Praliné édességeit kóstolhatja meg minden látogató. Ezen a hétvégén egy kicsit tényleg Budapest lesz majd a borvilág középpontja.

VinCE Budapest Wine Show

VinCE Budapest Wine Show

Időpont: február 28-tól március 2-ig
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest
Napijegy ára: 12 000 Ft, ezért egy kóstoló pohár és egy kóstolókönyv jár, a jeggyel az összes borász- és párlatkiállító termékei kóstolhatók
Előadások, workshopok árai: 1500 és 3000 Ft között, ezekről részletesen itt talál információt

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek