Félezer maskarás a tapolcai téltemetőn

Félezer maskarás a tapolcai téltemetőn

Harmadszor rendezik meg a Tapolcai Téltemető - Télbanyaűző Maskarádé és Töpörtyűsütő versenyt március elsején a Fő téren a Tamási Áron Művelődési Központ és civil szervezetek.

Az esemény a maskarások felvonulásával veszi kezdetét, a Hotel Peliontól induló menet a Fő térig vonul majd. A parádén kiválasztják a legszebb egyéni és csoportos maskarát, majd a Télbanyaűző Maskarádén a régi népszokást felelevenítve kiszebáb-égetéssel búcsúztatják a telet. Tavaly a parádén félezer maskara lépett fel, idén hasonló számú résztvevőre számítanak - mondta az MTI-nek Barczáné Tóth Boglárka művelődésszervező.

A maskaráknak csak a képzelet szab határt (képünk természetesen csak illusztráció) Fotó: Anadolu Agency / Europress / GettyForrás: Travelo

 Hozzátette: a zenés, táncos produkciók mellett mindenki elkészítheti saját kiszebabáját - tavaly csaknem százat csináltak -, amit aztán a máglyán felállított városi kiszebáb mellett mindenki elégethet a fánkok mellé kínált gondűző cédulájával együtt. Idén töpörtyűsütő versenyt is hirdettek: az alapanyagot és a tüzelőt a város biztosítja.

A rendezvényt a helyi iskolák, óvodák, művészeti csoportok folklórműsora színesíti, a táncosok vidám rigmusokkal kergetik el a telet. A máglyagyújtást követően a résztvevők karnevállal köszöntik a tavaszt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek