Több száz millió forintból újítják fel a tapolcai strandot

Több száz millió forintból újítják fel a tapolcai strandot

Több száz millió forintból újítják fel a strandot Tapolcán. A beruházást a kormány 250 millió forinttal támogatta - tájékoztatta a város polgármestere szerdán az MTI-t. Császár László elmondta: a városi strandot 2008-ban zárták be, mert az akkori előírásoknak nem felelt meg.

A városvezetés azóta tervezi, hogy felújíttatja a strandot, amire most a kormányzati támogatásnak köszönhetően sor kerülhet: egy élmény, egy gyermek és egy meleg vizes medencét alakítanak ki, felújítják a kutat, valamint a kiszolgáló létesítményeket, vizesblokkokat - tette hozzá. Tájékoztatása szerint a napokban rendkívüli testületi ülésen döntenek a beruházás részleteiről. Számításai szerint a felújítás összesen 300-350 millió forintba kerül majd.

Bár Tapolca közel fekszik a Balatonhoz, a városi strand népszerű az ott lakók körében, mivel a kútja 34 fokos termálvizet ad, így a medencéket rosszabb időben is lehet használni - magyarázta a polgármester. Megjegyezte: a strandon megfelelő időjárás esetén lehetőség nyílik az iskolások úszásoktatására is, az öltözőket ennek megfelelően alakítják ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek