Utazzon gyerekszoba nélkül Kehidára!

Kehidakustány fürdőjébe utazva nem kell a fél lakást bepakolni a kocsiba, még akkor sem, ha aprósággal megyünk nyaralni: a bébiőrtől a napernyős babakocsiig mindent ingyen adnak a recepción. És ha már arra járnak, próbálják ki a fürdő közel 100 méteres csúszdáját, igyanak egy koktélt a körbáros medencében, vagy kóstolják meg Deák Ferenc kedvenc fogásait a fürdő éttermében.

Legutóbb arról írtunk, hogy Kehidakustány minden csepp vize mögött áll valamilyen történet, és teljesen mindegy, hogy azt a vizet Deák kedvenc kútjából merítjük poharunkba, vagy a gyógyító forrást egy úszómedencében fedezzük fel kezünkkel. Mert tény, hogy manapság a település neve egyet jelent a termálfürdőjével, sokan tényleg kifejezetten a kénes gyógyvize miatt keresik fel. Ezért ősztől tavaszig inkább a fedett gyógyvizes medencék telnek meg, de a gyerekes családok a nyarat már leginkább a strandon és az élményfürdőben töltik. És bár manapság számtalan hotel definiálja magát családbarátként, utánajártunk, hogy a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő mivel köti le a legkisebbek figyelmét és mire számíthat egy család, ha néhány napig szórakozva szeretve pihenni.

 

Szimultán program az egész családnak

 

Hogy mi kell egy ideális családi nyaraláshoz? Ha a gyerekeket kérdeznénk, azt mondanák, medencék, lehetőleg minél több és vízi játékkal gazdagon felszerelt. Ha a szülőket, akkor egy játszóház, ahol a meleg miatt a legnyűgösebb gyerek is elfoglalhatja magát, mellé pedig egy óvőnő, aki vigyáz a srácokra, hogy a szülőknek legalább egy szabad órájuk lehessen egymásra. Mert az, hogy hol tölti egy család a nyaralását, szinte mindig a gyereken múlik. Ha valahonnan a gyerek élményekkel távozik, oda szívesen jár vissza a család később is. Ezért programok kellenek a család minden tagjának, sőt, olykor szimultán programok is, a babával érkező szülőknek pedig biztonság és felszereltség a legváratlanabb helyzetekre is.

 

Minden héten más programok várják a gyerekeket
Galéria: Kehida strand
Fotó: Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Hotel

A fürdő ezért minden korosztály számára igyekszik programot kínálni: a legkisebbeket szüleikkel együtt például babaúszással várják, még azokat is, akik legelőször kapnak popsijukra úszópelenkát. És amíg apa a klimatizált konditeremben izzad a futópadon vagy anya egy szaunaszeánszon, addig a gyerekeknek már a Csemete Kuckó óvónője talál ki programokat. Itt kedvükre festegethetnek, agyagozhatnak, megtanulhatnak papírmozaikokat ragasztani vagy kavicsfestéssel ajándék dekorációt készíthetnek az otthon maradt nagyszülők számára.

 

Még szúnyoghálós babakocsi is jár

 

A fedett mediterrán hangulatú háromszintes élményfürdőt a család minden tagja élvezni fogja. Itt aztán végig lehet próbálni a testet több ponton is masszírozó apró vízbuzgáros ágyakkal és a nyakzuhanyokkal felszerelt élménymedencéket, aztán megpihenni egy kicsit a melegebb vízű, pezsgős jakuzzis szigeten, majd jókat mókázni a sodrómedencében. Ha ez mind megvolt, azt a 94 méter hosszú csúszdát sem szabad kihagyni, amelynek egyes, sötétített szakaszai csillagfényszerűen vannak kivilágítva, és bár két évvel ezelőtti ottjártunkkor még nem voltak különleges hangeffektek a csúszdán beállítva, ma már az is kíséri a lecsúszásokat.

 

Nagymedence a strandon
Galéria: Kehida strand
Fotó: Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Hotel

A babával érkező családoknak a fedett élményfürdőben egy minicsúszdás bébipancsolót is kialakítottak, a mamák a szoptatást pedig diszkrét körülmények között egy külön baba-mama pihenőben oldhatják meg, ahol nyugágyakat éppúgy találni, mint pelenkázót vagy játékokat. Aki pedig úgy dönt, hogy a fürdőhöz tartozó hotelben foglal szobát, az a csomagolási listáját olyan alapvető felszerelésekkel rövidítheti meg, mint a hordozható babaágy, a mobil pelenkázó vagy a fürdetőkád, de bébiőrt, bilit és WC szűkítőt sem kell magukkal vinniük, ezek ugyanis a babával érkező vendégeknek mind ingyen járnak. Ha pedig a környéken sétára indulnának, még a napernyővel és szúnyoghálóval felszerelt babakocsi kölcsönzéséért sem kell fizetni. Így aztán egyáltalán nem kell egy családnak úgy kinéznie a ház előtti parkolóban a nyaralóhelyre indulva, mint a Mézga családnak felmálházva, és a gyerekek mellé a fél lakást becsomagolva a kocsiba.

 

Bébipancsolótól a nudista teraszig

 

A nyár azonban mégicsak a szabad ég alatti strandolásról és napozásról szól, ezért az egyik benti medencét úgy alakították ki, hogy ki lehessen úszni a szabad levegőre, ahol minden pezsgő és vizes élményelem ugyanúgy megtalálható, mint a fedett részeken. A fürdő strandterülete óriási, közel kétezer nyugágyban pihenhetünk meg és számos medencében csobbanhatunk. Életkortól függően ráadásul több fajta közül is válogathatunk.

 

Pool-bar
Galéria: Kehida strand
Fotó: Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Hotel

A kisebbeknek gyermekpancsoló jár, amelynek tetejét árnyékoló napernyővel borították be, mellette pedig egy Chicco játszóteret alakítottak ki színes műanyag játék installációkkal. A kicsit nagyobb gyerekeknek már hullámmedence jár, a legnagyobbaknak pedig egy medence közepén felállított koktélbárban keverik a szívószálas, jeges frissítőket. A sportosabbak tempózhatnak az úszómedencében, a lustábbak pedig a 36 fokos gyógyvizes ülőmedencékben piheghetnek, de ha valaki szívesebben tenné ezt szárazon és ruha nélkül, az a naturisták számára fenntartott napozó teraszon is elnyúlhat. Mivel nincs a közelben semmilyen természetesen vagy mesterségesen kiépített magaslat, így aztán ezen a teraszon tényleg nyugodtan megválhat bárki a textiltől.

 

Kóstolja meg Deák kedvenc fogását!

 

Akit az étvágya kiszólít a medencéből, az öltsön magára száraz ruhát és vegye az irányt a Deák étterem felé (fürdőruhában ide nem illik bemenni), ahol többek között a haza bölcse kedvenc fogásait kóstolhatja meg. Ilyen a fogas filé paradicsomos gombamártással és petrezselymes hordóburgonyával, vagy a sertésszelet Deák Ferenc módra, amely leginkább az aranybarnára sült rántott szelethez hasonlít, amit tejfölös mártással öntenek le és a zsírjában kisült burgonyaszeletekkel díszítve tálalják. Az étterem konyhája az ételek alapanyagait a közeli Zala-völgy erdőiből, mezőiről, tavaiból és folyóiból, valamint a tradicionális paraszti baromfiudvarokból szerzi be. A legkisebb vendégeket pedig gyerekmenükkel és színezhető étlappal várják.

 

Az étterembe fürdőruhába nem engednek be
Galéria: Kehida strand
Fotó: Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Hotel

Persze a strandon, egy szál bikiniben is megebédelhetünk egy önkiszolgáló étteremben, de megehetjük a nyár első tejfölös lángosát és ízes palacsintáját is, az illatokról tudni fogjuk, merre vegyük majd az irányt. De tájékozódhatunk majd a hangok alapján is, a strand területén a következő hetekben több ingyenes zenés, sportos programmal is készülnek. Július egyik hétvégéjén például beállhatunk a fűben Szentgyörgyi Rómeó mellé egy sziluettformáló tornára, és július első szombatján ugyanúgy ugrálhatunk az Animal Cannibals ritmusára, mint augusztusban a színpad előtt Dér Heni dalaira.

 

Jobbágy anekdoták ingyen pörkölttel

 

Amint elcsendesedik a környék, bátran merészkedjenek ki szobájukból és tegyenek egy sétát vacsora után. Ha például a következő hétvégét töltik Kehidakustányban, akkor két programot is ajánlunk a múzeumok éjszakája alkalmából. Menjenek el szombaton a Deák Ferenc Kúria és Múzeum éjjeli tárlatvezetésére, amely során Deák-korabeli ruhába öltözött szereplők adnak elő rövid közjátékokat, vagy vegyenek részt a Deák-kúthoz tartó fáklyás gyalogtúrán, ahol végig jobbágy legények anekdotáznak majd. A kúttól a múzeumhoz visszaérkezve egy tál pörkölttel, szalonnasütéssel, pálinka- és borkóstolóval várják az éjjeli túrázókat.

Cikkünk a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek