Gyógyhely hely lett Szigetvár

Gyógyhely hely lett Szigetvár

Gyógyhely minősítést kapott az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól Szigetvár. A helyi gyógyfürdőt, a várat és a várparkot is magába foglaló 15 hektáros terület jó minőségű levegője, alacsony zajszintje miatt döntöttek így. Fejlesztéseket, és a turizmus erősödését remélik az elismeréstől.

A szigetvári fürdőFotó: emimami / Indafotó

 Magyarországon a Baranya, Somogy, Tolna alkotta Dél-dunántúli régióban eddig mindössze egy települést, Harkányt nyilvánították gyógyhellyé. Ezért olyan jelentős, hogy most Szigetvár is felkerült a gyógytérképre.

Szigetvár minősítésének alapja a városi gyógyfürdő, amelyben az évi 120-150 ezer látogató gyógy- és wellness-medencét, jacuzzit, szaunákat, gyógyászati helyiségeket, udvarán pedig két kisebb medencét, egy sportmedencét és egy fedett uszodát vehet igénybe.

A fürdőt egy 1966-ban talált forrás 800 méter mélyről feltörő, 62 Celsius fokos vize látja el elegendő nátriumkloridos alkáli hidrogénkarbonátos hévízzel. E minősített gyógyvíz elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésénél hatékony, de alkalmazható időskori csontritkulásnál, pajzsmirigy-betegségek, nőgyógyászati problémák megszüntetéséhez is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek