Kenesei hotel szakácsa lett az ország legjobbja

Legalábbis az Accent Hotels szállodacsoport konyhái közül. A verseny döntőjében a zsűri ezúttal szarvasételeket várt az asztalra a szakácsoktól, a tiszafüredi szálloda vendégei pedig látványkonyhán és hétfogásos vacsora keretében élvezhették az ízeket.

  

Ez itt a fehércsokoládés sajttorta desszert, amivel sosem szabad kezdeni egy menüsort, ezért kattintson a képre a többi fogásért!
Galéria: Accent szakácsverseny
Fotó: Travelo

A hétvégén utolsó fordulójához érkezett az Accent Hotels első szakácsversenye, amelynek ötletgazdája és a rendezvény felelőse Balázs Ferenc, az Accent Hotels Executive Chef-je volt. A döntőt Tiszafüreden, az Accent Hotelshez tartozó Tisza Balneum Hotelben tartották. A nyertes képviselheti az Accent Hotelst a Hagyomány és Evolúció gasztroversenyen.

 

Nyílt terepen, látványkonyhán versenyeztek

 

A megmérettetésben idén még csak a szállodák chefjei által kijelölt szakácsok vehettek részt,
de a szakmai érdeklődésre való tekintettel jövőre a versenyen külsős, nem közvetlenül az Accent Hotels szállodáiban dolgozó nevezők is indulhatnak. Az idén először megrendezett,
négyfordulós versennyel az Accent Hotels kettős célt tűzött ki maga elé: egyrészt a cégen belüli szállodák éttermeiben dolgozó utánpótlás képzését, másrészt a hotelek gasztrokultúrájának megismertetését és népszerűsítését a nagyközönség köreiben.

Ennek megfelelően az utolsó két forduló már a vendégek szeme előtt, látványkonyhán zajlott a Tisza Balneum Hotelben és ősszel a Balneo Hotel Zsoriban, míg a korábbi fordulók a szállodák konyháin, szűkszakmai részvétellel. Először tavasszal az Andrássy Rezidencia
Wine & Spa-ban, később a Greenfield Hotel Golf & Spa adott otthont a versenynek.

 

A szarvasételek fordulója volt

 

Nyíri Sándor (Szása), az Arany Kaviár étterem séfje, aki mind a négy fordulóban a zsűri tagja volt, kérdésünkre elmondta, hogy az első fordulóban még elnézőek voltak a fiatal szakácsokkal, aztán egyre jobban szigorodtak az elvárások a résztvevőkkel szemben. A zsűrizésnél pedig a legfőbb szempont egész egyszerűen az volt, hogy ízlett-e az étel, vagy sem, hiszen a vendégeknek is ez a legfontosabb a kóstoláskor.

A versenyzők minden fordulóra előre meghirdetett tematika alapján készülhettek az őket felkészítő séfekkel együtt. A köret- és fűszerválasztásban teljesen szabad kezet kaptak, de a fő alkotóelem kötött volt: az előző fordulókban mangalicát, halat és kacsát, a hétvégi eseményen pedig szarvasételeket várt a zsűri.

 

Hétfogásos vacsora lett belőle

 

A négy forduló összesített pontszáma alapján a nyertes Németh Csaba, a balatonkenesei Hotel Telekom szakácsa lett, aki már a második, kacsaételekre összpontosító fordulónak is győztese volt. Ahogy a korábbi alkalmakat séftalálkozó kísérte, ahol az Accent-csoporthoz tartozó hotelek séfjei ötletelhettek, úgy ezúttal a közös munka eredményeként a szállóvendégek kóstolhattak végig egy hétfogásos vacsorát a Tisza Balneum Hotelben.

A Travelo kedvenc fogásai az amuse-bouche (libamáj bon bon kamillás almával), a különleges halétel (sütőtökös árpagyöngy rizottó, posírozott fogasfilével és tejszínes zellerkrémmel) valamint a desszertet kísérő házi karamell fagylalt voltak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek