A Kiev City Balett ismét nálunk turnézik

  Hattyúvá változtatott királylány és az életre kelt karácsonyi ajándékok történetét idén is mese-balettként láthatjuk újra a színpadon. A legendás Kiev City Balett ezúttal nemcsak a Diótörő, de a Hattyúk tava világába is elkalauzolja a nézőket. Két klasszikus családi program világhírű művészek előadásában.

  A közel kétszáz éves Kijevi Állami Színház táncművészei minden évben különleges és látványos produkcióval jelennek meg a közönség előtt, amelyek a hazai bemutatók mellett a nemzetközi színpadokon is óriási sikert aratnak. A tavalyi sikernek köszönhetően, a Kiev City Balett az idei magyarországi turnén azonban a Diótörő mellett, a Hattyúk tava balettot is bemutatja a közönségnek. A két legnépszerűbb klasszikus a világ minden táján elkápráztatja a nézőket.

   

  Galéria: Hattyúk tavaFotó: Gennadiy Glavitskiy / Kievi Balett

  A több mint 40 főből álló társulat idén november 21. és december 28. között közel 40 alkalommal lép fel Magyarországon: Budapest, Miskolc, Eger, Százhalombatta, Győr, Székesfehérvár, Kecskemét, Cegléd, Szeged, Szombathely, Tatabánya, Keszthely, Kaposvár, Szekszárd, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Pápa, Nagykanizsa, Vác, Salgótarján, Veszprém színpadain.

  Budapesti fellépések:
  2013. november 23. szombat 15h és 19:30h - Hattyúk tava - RAM Colosseum
  2013. december 23. hétfő 17h, december 25. szerda 11h és 17h - Diótörő - MOM

   A Kiev City Balett társulatát Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják. A hazai szólisták mellett kiváló külföldi - Japán, USA, Grúzia - táncosok is közreműködnek az együttesben, akik a leghíresebb balettversenyeken bizonyítják rátermettségüket, tudásukat már számos díjjal jutalmazták.

  A Hattyúk tava

  Pjotr IljicsCsajkovszkij első balettja, 1874-1876 között írta, romantikus balettszövegek mintájára, egy régi orosz népmese alapján. A művet először 1877-ben mutatták be a moszkvai Nagyszínházban, ma már az egyik legtöbbet játszott darab az egész világon. A balett a szépséges Odett királylány és az ifjú Siegfried herceg szerelmének történetét meséli el. Odettet a gonosz varázsló hattyúvá változtatta, mely átkot csak az igaz, örök szerelem képes feloldani.

   

  Galéria: Hattyúk tavaFotó: Gennadiy Glavitskiy / Kievi Balett

  A Diótörő

  Csajkovszkij utolsó balettje, melynek története E. T. A. Hoffmann, A diótörő és az egérkirály c. meséjén alapszik. A mű ősbemutatójára 1892. decemberében került sor a szentpétervári Marinszkij színházban, azóta az egész világon nem múlik el karácsony a Diótörő nélkül. A kicsiket és nagyokat egyarántelbűvölő, szebbnél szebb jelmezeket, díszleteket felvonultató mese-balett karácsony éjjelén játszódik, és egy kislány álmában megjelenő Diótörő hercegről szól. A varázslatos történetben a hős a szerelem és a barátság segítségével győz le minden akadályt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!