Kolbász, könyvek, oldtimerek hétvégéje jön

Épp hogy túl vagyunk egy napsütéses szabadnapon, és már közeleg is a hétvége remek programokkal kolbászfesztiváltól dizájnvásáron át oldtimer kiállításig. Válasszon kedvencet közülük!

Kolbász minden mennyiségben

2013. október 24. és 27. között tizenhetedik alkalommal töltik a kolbászt, főzik a disznótoros ételeket és küzdenek meg a csapatok kolbászos versenyszámokon a Csabai Kolbászfesztiválon, a Városi Sportcsarnokban. A fesztivál négy napja alatt mindent megtudhatunk a külföldi és hazai disznóvágási szokásokról, és persze degeszre ehetjük magunkat házias fogásokkal kolbásztól töltött káposztáig.

Galéria: Travelo programajánló 43. hétFotó: Kult-X / Indafotó

A fesztiválon felszedett kilókat koncerteken dolgozhatjuk le, fellép a Magna Cum Laude és a Tankcsapda is. A napijegy 1000 forintba, a bérlet 2500 forintba kerül. Akit a koncertek hidegen hagynak, és csak kóstolgatna, október 24-én, 25-én és 27-én 10-12 óra között ingyenesen mehet be a rendezvény helyszínére.

Cséplőgépek és oldtimerek egy helyen

Oldtimerek és ősgépek között tobzódhatnak kicsik és nagyok a SYMA Rendezvényközpontban Budapesten október 25. és 27. között. Az Oldtimer Show kísérőrendezvénye idén az Ősgép Kiállítás lesz, így az izgalmas régi autók mellett például pöfékelő traktorok is ki lesznek állítva. Sőt, interaktív programokban sem lesz hiány: cséplőgép-hajtás, traktor-üléspróba, oldtimer versenyautó szimulátor várja a felnőtteket, míg a gyerekek mini gőzgépen vonatozhatnak. A belépő 14 éves kor fölött 4000 forintba kerül, 3-14 éves korig 2500 forint, a családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek) 11 000 forint.

A legnagyobb vidéki könyves rendezvény

Akit a motorizáció helyett az irodalom varázsol el, a főváros helyett Győr felé vegye az irányt, ahol október 25. és 27. között a Győri Nemzeti Színházban tartják a vidék legnagyobb könyves rendezvényét. A 13. Győri Könyvszalonon 46 kiadó standját lehet majd meglátogatni, a fesztivál időtartama alatt pedig több mint száz programot rendeznek könyvbemutatótól koncerteken és színházi előadásokon át a játszóházig.

A színház mellett a Látogatóközpont, a Kisfaludy Könyvtár, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum épületei (Esterházy-palota, Apátúr-ház), a Zichy-palota és a VOKE Arany János művelődési háza is helyet ad a programoknak. A könyvfesztivál kiemelt eseményei közé a Sebő együttes Weöres-koncertje és a Muzsikás együttes jubileumi koncertje tartoznak. A belépőjegyek programtípusonként változnak, árairól itt tud tájékozódni.

Csipkebogyóért csipkebogyót!

Bár Tihanyról elsőre mindenkinek a levendula ugrik be, október 26-án bebizonyítják, hogy csipkebogyóban is nagyon jók. A Tihanyrév mellett található füves-fás területen lévő Piac Placcon ugyanis Csipkebogyó Pikniket rendeznek most szombaton. Lesz lekvárfőzés, de csipkebogyós vadragu, csipkebogyós grillszósz, tea és szörp is készül. No és persze csipkebogyós bort és pálinkát is lehet majd kóstolni.

Galéria: Travelo programajánló 43. hétFotó: vajdaera / Indafotó

A fentiek mellett élőzene és "csipkebogyóért csipkebogyót" akció is várja a látogatókat. Ez utóbbi azt jelenti, hogy aki egy vödörnyi frissen szedett, sértetlen csipkebogyóval érkezik a piknikre, az beválthatja azt csipkebogyó lekvárra. A rendezvény szervezői rossz idő esetén sátorral készülnek. A program ingyenes, további információkat a programról és a többi résztvevőről a Facebookon találnak.

Spájzoljunk be télire!

Kedvet kapott egy jó kis piacozáshoz, de nem szívesen mozdulna ki a fővárosból? Irány a WAMP Spájz- és Dizájnvásár október 27-én, vasárnap a Millenáris D csarnokában! Az ínycsiklandó kézműves élelmiszerek, kiegészítők és vagány ruhák mellett gazdag programmal, gyönyörűen terített asztalokkal, interaktív előadásokkal is várják a látogatókat, a belépők között pedig egy kétszemélyes vacsorát is kisorsolnak a Michelin csillagos Costes étterembe. Az első ötszáz látogató pedig a Fűszerész kifejezetten erre az alkalomra készült fűszerkeverékét kapja ajándékba. A belépés díja 500 forint, amely teljes egészében levásárolható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek