Jövőre már körbebicajozhatjuk a Fertő-tavat

  Jövőre már körbebicajozhatjuk a Fertő-tavat

  Tavasszal várhatóan elindulhat a Fertő-tó körüli kerékpárút-fejlesztés újabb szakasza, így legkésőbb nyár közepére kerékpárral teljesen körbejárhatóvá válik a tó hazai partja is - közölte a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatóhelyettese. Fersch Attila tájékoztatása szerint két ütemben összesen 1,15 milliárd forintot fordítanak a feladatra.

  A beruházás eredményeként a tó osztrák oldalán kiépített kerékpárút-hálózat mai állapotát megközelítő, sőt helyenként azt meghaladó minőségű infrastrukturális feltételeket teremtenek a biciklis turistáknak.

  Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy első ütemben elkészül az egységes kerékpáros közlekedési táblarendszer, valamint korszerűsítik a meglévő kerékpárutak jelentős részét, összesen 19 kilométeren. A munkák ősz elején kezdődtek el a közbeszerzésen nyertes STRABAG Kft. kivitelezésében, és várhatóan még az idén befejeződnek. Hozzátette: a második körhöz elnyert 700 millió forintból megépülnek a hiányzó kerékpárutak, hogy végig biztonságosan körbebiciklizhető legyen a Fertő hazai része is.

  A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által alkotott pályázó konzorcium három forgalmas település belterületén, Fertőrákoson, Balfon és Sarródon, valamint Fertőszéplak egyes hiányzó belterületi szakaszain kerékpárutak, kerékpársávok, kerékpáros nyomok kialakításával oldja meg a kerékpárosok közlekedését.

  Kerékpárok a tavon működő bicajos komponFotó: mimi / Travelo

   Fertőrákos és Balf között - osztrák mintára - elkészül a csaknem 25 éve folyamatosan szorgalmazott, mindeddig hiányzó vegyes használatú mezőgazdasági és kerékpárút. A fertőrákosi kikötőhöz vezető bekötőút is kerékpársávokat kap, de e szakasz eleme a fertődi belterületi kerékpárutak teljes rekonstrukciója, egy vadonatúj kerékpáros híddal a Kelemente-patak fölött. A gyér autósforgalmú Fertőújlak belterületén kerékpáros nyomok segítik majd a bicikliseket.

  Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a projekt végigvitelére a nemzeti park igazgatóságának vezetésével 14 tagú konzorcium alakult, amelyhez az érintett települések mellett a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület, a Magyar Közút Nonprofit Zrt, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt, és a Soproni Hegyközségi Tanács is csatlakozott.

  Az osztrák oldalon kerekeztün

  Szeptember végén kipróbáltuk milyen az osztrák oldalon tekerni, és pompásan éreztük magunkat! Amint elkészül a magyar oldal kerékpárútja, mindenképp visszatérünk ide és beszámolunk tapasztalatainkról.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!