Szilvalekváros kolbász holnaptól a Budai Várban

Csütörtök délután megnyitja kapuit a Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál, ahol 25 kiállító több mint 400 párlata közül és 15 kolbász-, valamint sajtkészítő kínálatából kóstolhatnak a látogatók. A négynapos rendezvény alatt két színpadon 21 előadó koncertje szólal meg, köztük világzenével és latin dallamokkal, kapcsolódva a Karib-térség hangulatához. Az idei vendégpárlat ugyanis a szigetvilág őshonos itala, a rum.

  

Márk Szonja rumos desszertet készít, a képre kattintva többet is láthat
Galéria: Szilvalekváros kolbász, rumos sütemények
Fotó: Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál

A Budai Vár Hunyadi udvarában a pálinka, kolbász és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, békési szilvalekváros kolbásszal találkozhatnak a vendégek.

A Rumkert a Karib-térség gasztronómai kínálatának ad helyet, köztük karibi ételeknek, rumos édességeknek és koktéloknak, amelyeket esténként karibi zenekarok kísérnek.

 

Szavarinnal is készülnek

 

Márk Szonja, a Pastrami étterem neves cukrásza négyféle rumos desszertet készít az alkalomra: rumos csokoládészalámit, porcukorral meghintve, banános-rumos kalácspudingot, rumos karamellpudingot tejszínhabbal és szavarint, azaz kelt tésztát rumos-narancsos szirupba áztatva.

„Örültem a felkérésnek, hogy rumos desszerteket találjak ki, mert ez egy újabb lehetőség arra, hogy a jó alapanyagok fontosságára hívjam fel a figyelmet. A jófajta vaj, csokoládé és tejszín mellett érdemes minőségi alkoholt használni a süteményekben, az aromákat felejtsük el, és élvezzük a minőségi édességeket, még ha mértékkel is."– mondta Márk Szonja.

A Bacaradi Original Bar (BoB) a Rumkert koktélkülönlegességeiről és forró, rumos italairól gondoskodik, ahol minden este a márka nagykövete, Kovács Kálmán bártender keveri majd az italokat.
De a karibi hangulatú Rumkert étlapja sem lesz kevésbé színes. A specialitások közül a Jamaika-i bárány curry-ből, a Costa Rica-i mogyorós sertésből, vagy a Jamaican Jerk Chicken-ből választhatnak a látogatók október 3. és 6. között.
További információ itt: www.palinkaeskolbasz.hu

Kapcsolódó anyagok:

Zenei kísérők, amitől jobban csúszik a pálinka

Pálinkás macaron lesz a sztárja budavári pálinka- és kolbászfesztiválnak

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek