Kutyabarátok és szürkemarha-fanok hétvégéje jön

Jó dolga lesz a most hétvégén családi programot tervezőknek: a Svábhegyen például madarat gyűrűzhetnek a gyerekek, a Városligetben szürkemarha-borjakkal barátkozhatnak. Persze lesznek felnőtt programok is, a Szigetközben koccintási világrekorddal, Miskolcon filmfesztivállal várnak.

Szigetköz ízei, vármegye borai fesztivál, Mosonmagyaróvár

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Szigetköz Fesztivált. A háromnapos, szeptember 13-tól 15-ig tartó rendezvény helyszíne Mosonmagyaróvár azon belül is a Vár környéke lesz. Gazdapiac, kézműves vásár, borfalu, gyerekprogramok, kalandpark és versenyek színesítik a fesztivál programjait idén is. A szervezők a programokat a hagyományőrzés jegyében alakítják ki, céljuk, hogy megmutassák a látogatóknak a magyar kultúra elfeledett szépségeit.

Galéria: Programajánló szeptember 14-15.Fotó: Facebook

A fesztiválon két Guiness-rekord kísérlet is lesz, az egyik a legnagyobb borbemutató és borkóstolás lesz, amit 500 fő részvételével szeretnének megtartani pénteken, háromnegyed öttől. Illetve ugyanekkor a leghosszabb koccintás világrekordját is szeretnék megdönteni. A részvételhez mindenkinek egy pohárra, egy deci borra lesz szüksége. A szervezők honlapjukon azt írják, a rekord 887 fő sikeres részvételével dől majd meg, ezért mindenkire számítanak.

Madárbarát családi nap a Jókai kertben, Budapest

Szeptember 14-én, szombaton reggel tíz és este hat között ingyenes családi napot tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Park Jókai Mór egykori svábhegyi birtokán. A Költő utca 21. szám alatt gyümölcsfák, rózsakert, szőlőlugas, kőpark és madárdal fogadja a látogatókat. Különböző előadások, madárgyűrűzési bemutató, kalandos nyomozás, cincér piac, költőodú-nagytakarítás, játszóház várja a résztvevőket.

Szürkemarha Vigadalom, Budapest

A Szürkemarha Vigadalom kiállítói között kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a hozzájuk leginkább illő lehetőségeket, a húspiactól a kézműves vásáron át a borfaluig – ígérik a szervezők. Aki kóstolni érkezne a Vajdahunyad várhoz, gourmet fogásokkal is várják, de azért ökörsütés és bográcsozás is lesz. De az evés-ivás mellett az ismeretterjesztést is fontosnak tartják, így húsbemutatóra, séfek előadásaira és fajtatörténeti- és trófeakiállításra is számíthatunk.

Galéria: Programajánló szeptember 14-15.Fotó: Facebook

Természetesen nem hiányozhatnak a rendezvényről az élő szürkemarhák sem. A Vajdahunyadvár előtti téren elkerített karámban két anyatehenet mutatnak be borjaikkal együtt, de lesz a hatos ökörfogat és szelíd szürkemarha bika is. Az állatok takarmánnyal és vízzel való ellátásáról az őket gondozó, autentikus viseletbe öltözött gulyások gondoskodnak.

A rendezvény ingyenes, részletes programokért látogasson el a fesztivál honlapjára!

Jameson CineFest, Miskolc

Joseph Gordon-Levitt modern Don Juan-történetével szeptember 12-én, vagyis ma kezdődik a 10. Jameson CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál. A tíznapos, ingyenes eseménysorozat vetítéseit számos szakmai program kíséri.

Az európai szerzői film és az amerikai független film élvonalát képviselő alkotásokból összeállított versenyprogram nagyjátékfilmjei mellett dokumentum-, animációs valamint kisjáték- és kísérleti filmek is indulnak az ország legnagyobb filmfesztiváljának díjaiért. Az érdeklődők emellett számos filmtörténeti vetítésen, szakmai fórumon, rendezői mesterkurzuson és kiállításon vehetnek részt.

Galéria: Programajánló szeptember 14-15.Fotó: Cinefest.hu

Pénteken egyebek mellett a finn Timo Vuorensola filmjének, a Holdon élő náci telepesekről szóló Iron Sky rendezői változatának világpremierjét tekintheti meg a közönség az alkotók jelenlétében. Kezdetét veszi a DunaDOCK programsorozat is, amelynek keretében neves dokumentumfilm-rendezők tartanak mesterkurzust filmjük levetítése után. A fesztivál helyszíneivel és részletes programjaival kapcsolatban keresse fel a rendezvény honlapját.

I. Kutyabarát délután a Margitszigeten, Budapest

Kutyáját is magával vinné következő nyaralására, de bizonytalan pár kérdést illetően? A margitszigeti Holdudvarban a helye! Szeptember 15-én, vasárnap 15-18 óra között ide várják azokat a kutyarajongókat, akik kedvencük nélkül legszívesebben egy tapodtat sem tennének, és családtagként tekintenek rájuk. Az eszmecsere témái közt szerepel majd a városi kutyatartás, de az is, mitől lesz egy étterem vagy hotel kutyabarát. A rendezvényen állatorvos, kutyakiképző éppúgy jelen lesz, mint szállodavezetők és szakújságírók. A belépés ingyenes, további részletek a Kutyabarat.hu-n.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek