Via ferratát adnak át a cseszneki várnál

  Via ferratát adnak át a cseszneki várnál

  Via ferratát, úgynevezett vasalt utat adnak át a cseszneki várnál augusztus 24-én, szombaton. A cseszneki vár tövében, a Kőmosó szurdokban kiépített út Magyarország első ilyen jellegű sziklamászó fala.

  A via ferrata olyan hegyi út, amelyen előzetesen felszerelt létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek segítik az előrehaladást. A vasalt úton a túrázás némi gyakorlatot, fizikai állóképességet és megfelelő felszerelést igényel. Mivel ezek az utak gyakran nagy magasságokban vezetnek, a tériszony leküzdése az ilyen jellegű túrák elengedhetetlen része.

  A 70, 120 és 180 méter hosszú vasalt utat LEADER-pályázat segítségével, 2012-ben pályázaton nyert bruttó hatmillió forintból építette meg a Csesznek és Környéke Egyesület, és szombaton adják át a nagyközönségnek, amely aztán ingyen használhatja a megfelelő felszereléssel.

  A szombati hivatalos átadó ünnepségen bemutató mászást tart Babcsán Gábor, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség tiszteletbeli tagja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!