Egy nagybőrönddel olcsóbb a repülés

  Lehet okosan is csomagolni a nyaraláshoz, amivel még spórolhatunk is, ha repülőn utazunk. A nyári szezonban a Wizz Air szerint jobban megéri, ha a család egy közös bőröndben adja fel a poggyászát.

  Fotó: Northfoto

  Már akkor válasszuk ki a számunkra megfelelő típusú poggyászt, mielőtt még elindulnánk a reptérre. A nyaraláshoz megfelelően megválasztott bőrönddel ugyanis nemcsak spórolhatunk, de a repülőgép összsúlya is kevesebb lehet - írja közleményében a Wizz Air, miközben felhívja az utasok figyelmét a nyári poggyászszabályzatra.

  A családoknak és kisebb csoportoknak például jobban megéri, ha egy feladott nagybőrönddel utaznak, amelynek ára 4350 forinttól indul, és ami akár 32 kilogrammos is lehet. A Wizz Airnél ugyanis ennyi a súlyhatára egy nagyobb csomagnak.

  A kisméretű kézipoggyászt, amely legfeljebb 42x32x25 cm méretű, ingyen fel lehet vinni a fedélzetre, míg a nagyméretű kézipoggyász (legfeljebb 56x45x25 cm) 2900 forinttól kezdődően adható a foglaláshoz. Az utóbbit választó utasoknak jó hír, hogy a Wizz Air erre a csomagtípusra eltörölt minden súlykorlátozást a nyári szezonban. Ez a lépés komoly megtakarítást jelent azoknak a családoknak, amelyek egy közös nagyméretű kézipoggyásszal indulnak útnak.

  A reptéren, a biztonsági átvizsgálás után vásárolt termékeket továbbra is ingyenesen lehet felvinni a fedélzetre (ez fontos bevételi forrás annak a 96 repülőtérnek, amelyekkel együtt dolgozik a Wizz Air).

  Így fapadosodnak a hagyományos légitársaságok

  A fapados utazásnak ugyanis valóban az egyik sarkalatos pontja a poggyász: ha véletlenül túl kövérre tömjük puha bőröndünket, vagy nem fér bele a duty free whisky, súlyos ezreink bánják a bőrönd utolsó pillanatban feladásának díját. Egy korábbi cikkünkben ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos kézipoggyászos tippet, több légitársaság pontos kézipoggyász méreteivel együtt, míg egy másikban annak jártunk utána, hogy a hagyományos légitársaságok is bizony fapadosoknak, már ami a szolgáltatásaikat illeti. A Holland Királyi Légitársaság, vagyis a KLM például május 14-től tette fizetőssé a poggyászfeladást az összes európai járatának turistaosztályán.

  A KLM és az Air France együtt fapadosodik Fotó: NorthfotoForrás: Travelo

  De tavasszal még a KLM-mel egy cégcsoportba tartozó Air France is bejelentette, hogy két új, Mini és Classic névre hallgató díjcsomagot vezet be július 5-től. A Classic a korábbi, teljeskörű ellátást tartalmazza, a Mini csomagot választók azonban már csak kézipoggyászt vihetnek magukkal díjmentesen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek