Indítsa magát újra a Sziget partyzuhanyzójában!

Hol fújhatjuk ki magunkat, ha már alig állunk a lábunkon, és merre zuhanyozhatunk hangulatvilágítás és jó zene mellett? Megmutatjuk kedvenc pihenő- és felfrissülőhelyeinket a fesztiválon.

Hiába a programkavalkád, ha az ember hulla fáradt, csak az ágya vagy a sátra lebeg célként lelki szemei előtt, ahelyett hogy a következő koncert vagy előadás helyszínére igyekezne. Jól tudják a Sziget szervezői is, hogy kevesen bírják megállás nélkül végigpörögni a hetet, így rengeteg pofás pihenő és bambulóhelyet alakítottak ki a fesztivál területén. Mutatjuk kedvenceinket, ahová ellátogatva kipihentebben, vidámabban vagy éppen frissebben vethetjük bele magunkat a fesztivál forgatagába!

Sziget Beach

Az egyik új helyszínt a Hajógyári sziget északi csücskében alakították ki. Ugyan Sziget Beach névre hallgat, és a fesztivál sajtóanyagaiban is szabadstrandként hivatkoznak a területre, a Dunában fürdeni továbbra is veszélyes – a szalonspicc és az erős sodrás nem túl jó barátok. Ugyanakkor egy fémkerítést is felhúztak, hogy kívülről ne lehessen csak úgy beúszni a szigetre, és most lehet azon filózni, hogy szép dolog-e vagy sem, térdig mindenki simán bemehet, úszni meg ugye egyébként sem lehet a Dunában.
Persze ettől még ugyanolyan nagyszerű dolog lábunkat a vízbe lógatni, a partmenti napágyakon kipihenni az előző éjszakát, vagy tűzzsonglőröket bámulva már a következő estére alapozni.

Nyugalom a Sziget Beachen még a nyitás előtt
Galéria: Sziget chill out
Fotó: mimi / Travelo

Romkocsma negyed

Az idei év másik újítása a Romkocsma negyed, ami az ilyen típusú vendéglátóhelyek töretlen népszerűségének fényében, valóban nem volt egy rossz ötlet. És még a megvalósítás is klassz: művészeti installációk alatt, leselejtezett fotelekben vagy éppen dögös, autógumiból fabrikált karosszékeken ülve válthatjuk meg a világot. Az már más kérdés, hogy az Urimuri, az Ötkert, a Wndrlnd és az Iskola mennyire reprezentálja jól a budapesti romkocsmákat. De ettől eltekintve maga a helyszín nagyon hangulatosra sikeredett.

Partyzuhanyzó

A sziget északi részén bújik meg a harmadik újítás, ami belopta magát a szívünkbe: a partyzuhanyzó. A Cink.hu csoportos szexbe torkolló zuhanybulit prognosztizált a dizájnos, sminktükörrel is ellátott, hatalmas tisztálkodóhelyen, mi inkább a tükrök előtt lökdösődő, a fesztiválra gurulós bőrönddel érkező lányok hadát látjuk lelki szemeink előtt. Mindenesetre ide ellátogatni garantáltan frissítő élmény a negyven fokos melegben.

Partyzuhanyzó békeidőben
Galéria: Sziget chill out
Fotó: mimi / Travelo

Cökxpon chill garden

Az ezer négyzetméteren elterülő, non-stop chill out hangulatot kínáló tarka helyszínen teaház, tűzzsonglőrök és lágy zene várja a kikapcsolódásra vágyókat. A nagyon megfáradtakat minden nap reggel tíztől tibeti energetikai kezelés várja, délután öttől pedig jógával frissíthetjük fel tagjainkat. Belépés a hangulatosan díszített sátorba kizárólag cipő nélkül!

Mirazozo, a luminárium

"Végy sok hatalmas, nyolcméteres strandlabdát, fújd fel, és ragaszd össze. Egy 800 négyzetméteren elterülő lufilabirintust kapsz. Színes buborékok, alagutak és termek hálózata. Látványbarlang. Bejárása heveny vizuális élményhez vezet" – ez a luminárium, amely idén Mirazozo névre hallgat, és ahol révedéshez jobb helyet el sem tudnánk képzelni. Csak ne lenne olyan nehéz bejutni.

Bár mi a napokban már a Lumi előtt kígyózó sor végigállásának, majd a labirintus hőmérsékletének gondolatától is hőgutát kaptunk, ismerőseink, akiknek sikerült bejutni, határozottan kellemes élményekről számoltak be. Azt mesélték, hogy mivel a folyamatosan befújt levegőtől áll meg a lábán az egész kóceráj, kifejezetten kellemes odabent az idő. Persze ez valószínűleg csak arra az időszakra igaz, amikor nem süt rá a nap az építményre.

Volt ölelő nyuszi és maci is

A fesztivál területe tele van fiatal művészek kreatívabbnál kreatívabb alkotásaival. Ilyen volt még a hét elején a Blues színpad közelében található, egy kis dombon csücsülő két fűvel bevont hungarocell állat, Ölelő nyuszi és maci is. Alkotójukkal, Török Eszterrel még hétfőn arról beszélgettünk, hogy nagyon kell rájuk vigyázni, nehogy kiszáradjanak, mert úgy már nem lesz akkora élmény magunkhoz nyalábolni őket, ezért minden este meglocsolja őket. Tegnap délutánra azonban teljesen eltűntek az ölelő figurák.

Ölelő nyuszi és alkotója, Török Eszter a nyitás előtt egy nappal
Galéria: Sziget chill out
Fotó: mimi / Travelo

Fröccsliget

A Hungarikum falu mellett, lampionok alatt, fapadokon ihatjuk számolatlanul a jéghideg fröccsöket, ami határozottan életmentőnek bizonyul a kánikulában. Ugyan nem a csúcspincészetek kihelyezett egységeit találjuk itt, de ez úgy néz ki senkit nem zavar. A lényeg, hogy a fröccs hideg, a fák árnyasak, a díszkivilágítás dögös. A legtöbb magyar szót itt hallottuk a nulladik napon erre iszogatva, így ha honfitársaink társaságára vágyik, érdemes erre próbálkozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek